Politi anholder Tollundmanden efter ansigtsrekonstruktion 4.8/5 (20)

Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt og sigtet Tollundmanden i en række uopklarede indbrud, tyverier og bedragerisager. Det sker, efter at museumsfolk offentliggjorde en digital rekonstruktion af Tollundmandens ansigt.

Tollundmanden blev tidligere i dag anholdt i en aktion på Museum Silkeborg. Han sigtes i en række uopklarede sager om tyveri og bedrageri i det midtjyske. Ifølge Midt- og Vestjyllands oplysninger fandt anholdelsen sted i Tollundmandens montre, hvor han opholdt sig.

Politiet oplyser, at Tollundmanden ikke modsatte sig arrestation, og han forholdt sig roligt under hele forløbet, ligesom han frivilligt fulgte med uden at gøre modstand.

Vi har overvågningsbilleder, der viser ham bryde ind på Silkeborg Bibliotek og løbe med samtlige DVD’er undtagen dem med Historien om Danmark

Anholdelsen sker, fordi flere vidner har genkendt Tollundmanden, efter at museumsfolk fra Museum Silkeborg kort før påske offentliggjorde en digital rekonstruktion af Tollundmandens ansigt.

Udgav sig for Thomas Helmig

Med arrestationen af Tollundmanden står politiet ifølge Kriminalinspektør Kurt Kuller over for et større gennembrud i en række uopklarede sager.

– Vi har vidner, der genkender ham som gerningsmanden til et tyveri af to skinker og en kasse blandet vand fra Låsby Kro. Vi har overvågningsbilleder, der viser ham bryde ind på Silkeborg Bibliotek og løbe med samtlige DVD’er undtagen dem med Historien om Danmark, og vi har vidner, der udpeger ham i en serie bedrageriforsøg under Smukfest, hvor han udgav sig for at være sangeren Thomas Helmig, fortæller Kurt Kuller og tilføjer, at politiets algoritmer til ansigtsgenkendelse bekræfter vidneudsagnene.

Desuden sigtes Tollundmanden for at benytte oksekærre til pirattaxikørsel og for at føre oksekærre i mjødpåvirket tilstand.

Kriminalkommissær Kuller oplyser, at Tollundmanden har valgt ikke at udtale sig til politiet.

– Han nægter at tale med os. Han har ikke sagt et ord, hverken i forbindelse med anholdelsen eller under afhøringerne, så vi ved ikke, hvordan han forholder sig til sigtelserne, og om han vil erkende sig skyldig i nogle af forholdene, siger Kurt Kuller.

Kriminalkommissæren efterlyser endvidere vidner, som kan bidrage til at kortlægge Tollundmandens færden de seneste 2400 år i forbindelse med efterforskningen af Tollundmandens mulige forbindelse til andre forbrydelser, herunder det uopklarede drab på Grauballemanden.

Lokal fodboldspiller flytter ind i montren

På Museum Silkeborg er man glad for at kunne hjælpe politiet. Museets direktør forklarer, at rekonstruktionen af Tollundmandens ansigt egentlig var tænkt som et stykke arkæologisk formidling. Men ingen på museet havde forudset, at en simpel rekonstruktion af Tollundmandens ansigt skulle afsløre hans snedige forklædningsforsøg og få så vidtrækkende konsekvenser for museets mest skattede medarbejder.

Direktøren, som nu har fyret og bortvist Tollundmanden,  fortæller, at alle på museet er i chok over anholdelsen og afsløringen af moseligets dobbeltliv.

– Jeg selv og hele museets personale er dybt berørte af situationen. Vi havde ingen anelse om hans kriminelle aktiviteter, og at der bag hans fredfyldte facade og rolige væsen skjuler sig en gemen forbryder, siger direktøren, som har tilbudt sit personale psykologhjælp.

Det er på overraskende kort tid lykkedes direktøren at finde afløseren for Tollundmanden. – Jeg har tilbudt pladsen i Tollundmandens montre til fodboldspilleren Heine Fernandez, som var med til at sikre Silkeborg IF Danmarksmesterskabet i 1994, og han har sagt ja til opgaven, fortæller en glad direktør.

Det forventes, at den nye beboer kan flytte ind i Tollundmandens montre, så snart politiet har afsluttet de tekniske undersøgelser på stedet.

Foto gengivet med tilladelse af Museum Silkeborg

Vurder denne artikel

3 Kommentarer på "Politi anholder Tollundmanden efter ansigtsrekonstruktion"

  1. I har altså ikke stoppet den franske ansigtskonstrutør, så han ikke fik fanget/genkender Tollundmandens- både næsetip, øjenbryn og kinder. Jeg så godt jeres promotion i DRs DR2 Dagen, så jeg ægrer mig over det. Det virkede somom ansigtkontruktionen ligner mere manden fra jeres museum i stedet for Tollundmanden, og det jeg synes jeg er synd, hvis I har brugt mange penge på den.

  2. I har altså ikke stoppet den franske konstruktør, så han ikke fik fanget/genkender Tollundmandens- både næsetip, øjenbryn og kinder. Jeg så godt jeres promotion i DRs DR2 Dagen, så jeg ægrer mig over det. Det virkede somom ansigtkontruktionen ligner mere manden fra jeres museum i stedet for Tollundmanden, og det jeg synes jeg er synd, hvis I har brugt mange penge på den.

    • Papposilenos | 21. april 2018 ved 17:51 | Svar

      Tak for tippet. Satyrens hårdkogte kriminalrepporter er på sagen og vil undersøge, om Tollundmanden har fået foretaget plastiske operationer for at sløre sin identitet.

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*