Styrelse vil kassere 75 procent af Danmarkshistorien 4.95/5 (42)

Styrelse vil afskaffe Danmarkshistorien

Styrelsen for Historisk Forenkling og Reduktion vil kassere tre fjerdedele af Danmarkshistorien. I stedet vil man bevare et dækkende udvalg af repræsentative historiske begivenheder.

Historien fylder for meget. Alt for mange historiske begivenheder optager plads i historiebøgerne, i arkiver og museer. Og på bibliotekerne står hyldekilometer af bøger om historie, som aldrig bliver læst.

Derfor vil Styrelsen for Historisk Forenkling og Reduktion, som har ansvaret for danskernes historiske overblik, reducere antallet af historiske begivenheder med 75 procent.

Helt ærligt. Hvor mange krige med svenskerne behøver vi at gå rundt og huske, når vi kan nøjes med en enkelt repræsentativ krig, som rummer essensen af samtlige krige mod svenskerne

Elo Sommer, kontorchef i Styrelsen for Historisk Forenkling og Reduktion, forklarer, at Danmarkshistorien er fyldt til randen med overflødige historiske perioder, begivenheder og andet historisk skrammel, som blot skaber forvirring og sagtens kan undværes.

– Det forvirrer folk, at historien er så mangfoldig. Skoleelever får stress af ikke at kunne finde rundt i historien, og det er derfor bydende nødvendigt at rydde op og smide det overflødige ud, siger Elo Sommer.

Noget af det, der med fordel kan bortskaffes, er Svenskekrigene. Elo Sommer peger på, at Danmark alligevel tabte de fleste krige mod naboen, og ingen kan længere kende forskel på Kalmarkrigen, Torstenssonkrigen og Skånske Krig.

– Helt ærligt. Hvor mange krige mod svenskerne behøver vi at gå rundt og huske, når vi kan nøjes med en enkelt repræsentativ krig, som rummer essensen af samtlige landets krige mod svenskerne, siger Elo Sommer.

Intet behov for oplysningstiden

Kontorchefen ønsker også at smide store dele af bondestenalderen og hele jernalderen på lossepladsen. De er i forvejen så oversete, at ikke en gang Danmarks Radio fandt dem væsentlige nok til at tage med i Historien om Danmark.

Også oplysningstiden kan med fordel ryge i historiens skraldespand, da ingen længere efterspørger reel oplysning. Den får følgeskab af Danmarks kolonihistorie, som er ubehagelig og derfor overflødig at belemre danskerne med, forklarer Elo Sommer.

Vi sørger for, at de begivenheder, vi bevarer, stadig er repræsentative for Danmarkshistorien, men i en forenklet og mere spiselig form, så også vuggestuebørn i særligt belastede boligområder kan forstå det

Han er dog meget skeptisk over for at følge visse yngre historikeres forslag om at udfase vikingetiden.

– Nej, vikingetiden er alt for vigtig for turismen og fodboldlandsholdet. Det vil være en katastrofe at afskaffe den, og jeg forstår ikke, hvad det skal til for med den slags vanvittige idéer, lyder det fra en fortørnet Elo Sommer.

Han afviser, at den store destruktion er historieforfalskning, og det fører ikke til større historieløshed.

Tværtimod, fremfører Elo Sommer, som ikke vil lægge sig fast på, om det er præcis 75 eller kun 50 procent af historien, der skal smides ud:

– Vi sørger for, at de begivenheder, vi bevarer, stadig er repræsentative for Danmarkshistorien, men i en forenklet og mere spiselig form, så også vuggestuebørn i særligt belastede boligområder kan forstå det, siger han.

Historikere i chok

Det har vakt bestyrtelse, at Styrelsen for Historisk Forenkling og Reduktion vil kassere store dele af Danmarkshistorien. En samlet akademisk verden er i chok og tager sammen med landets arkiver og museer kraftigt afstand fra beslutningen.

Sammenslutningen af Historisk Korrekte Historiske Historikere har forsøgt at få ministeren til at gribe ind, men uden held.

Formand for sammenslutningen, oldgranskeren Christian Jürgensen Thomsen, oplyser til Satyren, at han skrev til ministeren og bad ministeren stoppe Danmarkshistoriens største akademiske skandale.

I en skrivelse svarede ministeren, at han ikke har kendskab til Danmarkshistoriens største akademiske skandale. En ministeriel forespørgsel hos Styrelsen for Historisk Forenkling og Reduktion lader formode, at den begivenhed er makuleret.

Tegning: Mester Ictum

Vurder denne artikel

2 Kommentarer på "Styrelse vil kassere 75 procent af Danmarkshistorien"

  1. Peter Hacke | 30. maj 2018 ved 8:44 | Svar

    Under samlingsgennemgangen her på vores museum har vi kasseret adskillige hjul, samt endog rigtig mange stænger, som kunne gøre det ud for stejler. Dem er vi, såfremt giverne ikke ønsker dem tilbage, villige til, kvit og frit, at overlade til Kulturarvsstyrelsen.

    • Papposilenos | 30. maj 2018 ved 8:53 | Svar

      Satyren erfarer, at Styrelsen for Historisk Forenkling og Reduktion har suspenderet den tidsperiode, hvor den slags var på mode. Styrelsen gør opmærksom på, at effekter til pågældende formål kan anvendes som byggemateriale til storkereder.

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*