Pimp dine shorts op til jobbet med råd fra renæssancen 4.33/5 (12)

Denim shorts renæssance stil

Er det i orden for mænd at bære shorts eller korte bukser på jobbet? Satyren har talt med modeguru og renæssance-stylist Jon Liungewildt.

Den flamboyante historiske fashionister er ikke i tvivl om, at korte bukser er, hvad en rigtig modebevidst mand bør bære.

– Med mindre du har meget tynde, skæve eller på anden måde uheldige ben, bør du da helt bestemt vise dem frem i bukser, hvor de kommer til deres ret. Og så gælder det naturligvis om at accessorize rigtigt, udtaler Liungewildt.

Den berømte renæssance-stylists råd er utvetydigt, at herrebukser bør være af fløjl, eller et andet fornemt og bekosteligt materiale

Han argumenter overbevisende for, at herremoden med fordel kan trække på velprøvede stilelementer, der har bevist deres værd i historien. For eksempel er renæssance-silhouetten et godt mix af den løse stil og slimfit, der jo netop nu er meget moderne.

– En god vams i et lækkert, gerne guldbroderet materiale, og med matchende, løse bukser plus et par ålestramme hoser, dét går man ikke galt med. Navnligt ikke i professionelle sammenhænge, hvor det især gælder om at dupere og imponere andre, siger han.

Denim er tarveligt stof

Satyrens udsendte trækker et par medbragte denimshorts frem, for at få modemandens vurdering af, om de er gangbare på jobbet eller ej. Stoffet giver han bestemt ikke meget for. Det virker tarveligt og minder om noget en bonde ville bære, samtidig med, at farven heller er ikke god.

– Det virker som om, at man ikke har haft råd til at købe noget, der er indfarvet i en dyr, mørk eller stærk farve.

Den berømte renæssance-stylists råd er utvetydigt, at herrebukser bør være af fløjl, eller et andet fornemt og bekosteligt materiale. Længden er til gengæld ikke så dum:

– De går lidt over knæet, og det er en god længde, fordi man skal kunne se herrens hoser. Men de er alt, alt for smalle. Der er simpelthen brugt for lidt stof, og når de ikke poser bare en lille smule, så ser det igen ud som om, man ikke har haft råd. Det kan selvfølgelig klares ved at tage nogle tunge guldkæder om halsen, men jeg ville nok have gjort benene dobbelt så brede, og strammet dem ind ved knæet, siger Liungewildt og holder denimshortsene ud i strakte arme, for bedre at kunne vurdere bredden.

Ingen skamkapsel er den største fejl

Det er imidlertid ikke hverken shortsenes fylde eller stoffets art, som gør, at netop dette par ikke ville være egnet i professionelle sammenhænge. Liungewildt mener, at der simpelthen mangler maskulinitet, og fremhæver den engelske konge, Henrik den Ottendes både moderne og mandige udseende.

Det værste med disse bukser er, at der ikke er nogen skamkapsel. Det gør dem u-maskuline og ligegyldige at se på, samtidig med, at de absolut intet gør for bærerens figur

Det er skamkapslen, der mangler:

– Det værste med disse bukser er, at der ikke er nogen skamkapsel. Det gør dem u-maskuline og ligegyldige at se på, samtidig med, at de absolut intet gør for bærerens figur. En mand kan ikke være helt flad foran. Heldigvis er det let at gøre noget ved. Lidt stof, en smule udstopning og så et lækkert broderi med guldtråd og perler, så tror jeg faktisk, at de kan bruges.

Som sagt så gjort.

Takket være en computersimulation kan Satyren visualisere Liungewildts tanker, og hermed bidrage afgørende til sommerens herremode på jobbet. Selvom det er noget forud for sin tid, anbefaler han også at forsyne skoene med en lille roset i silkebånd og guld- eller sølvknipling. Dét sætter prikken over i´et.

Mashup: Madam Magdelone.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Pimp dine shorts op til jobbet med råd fra renæssancen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*