Jim Lyngvild hyret til at style Harald Gormsøn 4.56/5 (16)

Vikingespradebassen Jim Lyngvild skal forvandle Danmarks nye konge, Harald Gormsen, fra en indadvendt ung mand til en stærk og farverig vikingekonge.

Han betegnes som den mest introverte konge siden Uffe hin Spage. Han er indesluttet og mere tavs end en kogt hummer. Han klæder sig i gråt uden en konges værdighed. Han drikker kun tyndt øl og foretrækker grød frem for flæsk.

Manden er Harald Gormsøn. Danmarks konge, og en trist tørvetriller, som selv trællene har svært ved at respektere. Men det har kongens jarler tænkt sig at gøre noget ved. De har hyret den verdenskendte designer, stylist, modeskaber, fotograf, ølbrygger, vikingeentusiast, asedyrker, (forkortet af redaktionen), Jim Lyngvild til at pimpe Kong Harald op.

Haraldbassen skal da have en blå tand, som kan sætte frygt i de SKIDE tyskere og skabe respekt, fnyser Lyngvild

Satyren møder dem under pressekonferencen i Jelling, hvor planerne præsenteres.

– Danmarks rige har brug for en mere spraglet og udadvendt konge, som kan sætte sig i respekt. Sakserne står på spring til at angribe os, og Norge erobrer jo ikke sig selv, indleder Jarl Frode, der hører til i inderkredsen omkring Kong Harald.

Mere når jarlen ikke at sige før, Jim Lyngvild afbryder ham.

– Det er så VILDT, at jeg skal style Haraldbassemand, skriger han jublende.

Blå tand som signatur

Lyngvild har fået helt frie hænder til at arbejde med kongens tøjstil og indretning af den nye kongsgård i Jelling. Og det kommer ikke til at gå stille af, forsikrer vikingemodediktatoren.

– JEG skal nok gøre Harald til en virkelig VILD viking. Slut med at være Mor Thyras lille dengse. Han skal have den viiiiildeste dragt af silke med guldtråde og pels, masser af pels. Folk har så pissemeget imod pels, men de skal bare lukke røven, råber Jim Lyngvild.

Derefter afslører han Kong Haralds nye signaturtræk – en farvet fortand.

– Haraldbassen skal da have en blå tand, som kan sætte frygt i de SKIDE tyskere og skabe respekt, fnyser Lyngvild, som til formålet har udviklet en tandfarvningsserie med navnet Hildetand.

Også den spartansk indrettede kongsgård i Jelling skal have den helt store overhaling. Jim Lyngvild breder et stort stykke fåreskind, som rummer tegningerne til en helt ny kongsgård, ud på bordet.

Se, hvordan dyret tølter stolt derudad, siger han koket og tilføjer fnisende, at det altså kun er hans mand Morten, som kan få dyret til at galopere

Han peger, mens han fortæller:

– De to små gravhøje, som Haraldmanse har sat over Gorm og Thyra skal gøres megameget større. De skal være Danmarks største, og der skal være den sindsyyyyygeste skibssætning omkring dem, fortæller Lyngvild med begejstring i stemmen.

Twerker og dyret tølter

Han afslører derefter, hvor selve kongehallen, opført i Raunsborg-stil, skal ligge, og placeringen af den store runesten, som skal afløse Harald såkaldte ”meget lille Jellingsten” hvor der med runer blot står: ”Far” og ”Mor”.

– Stenen bliver Verdens største runesten, og jeg pryder den med det vildeste dyr, siger Jim Lyngvild, der vender sig om og trækker bukserne ned.

Hen over vikingestylistens bare numse er tatoveret et stort firebenet dyr. Det er det dyr, som skal pryde den store sten, forklarer en storgrinende Lyngvild. Han spørger, om vi vil se noget helt vildt, og inden vi kan nå at svare, begynder han at twerke.

– Se, hvordan dyret tølter stolt derudad, siger han koket og tilføjer fnisende, at det altså kun er hans mand Morten, som kan få dyret til at galopere.

Mens forsamlingen står som ramt af Odins spyd, ser Satyrens udsente sit snit til at bevæge sig ned helt bagerst i kongsgården, hvor Harald Gormsøn sidder i halvmørket med en kop varm gedemælk.

På Satyrens mange spørgsmål svarer kongen efter lang betænkningstid, idet han lyser op i et stort smil:

– Navnet er Blåtand, Harald Blåtand.

Tegning: Mester Ictum

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Jim Lyngvild hyret til at style Harald Gormsøn"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*