Forsinkelse af jernalderen vil få katastrofale følger for verdenshistorien 4.89/5 (9)

FN har gjort det til sit næste Verdensmål at fremskynde jernalderen. En forsinkelse truer, og det vil få alvorlige konsekvenser for verdenshistorien.

Meget tyder på, at jernalderen bliver forsinket. Det skyldes en udbredt træghed blandt Europas bronzealderfolk. De hverken bobler af innovationslyst eller tørster efter hærdet stål og en højteknologisk fremtid.

For FN står verdens eksistens på spil. Segoline à l’Heure, som leder De Forenede Nationers Kontor for Synkronisering af Historiske Perioder, forklarer, at det kan blive menneskehedens undergang.

Hvad nu hvis Twitter ikke er opfundet, mens Donald Trump er præsident, så han må skrige sig hæs i en bakelit telefon

FN’s beregninger viser nemlig, at jernalderen kan indtræde op til fem årtier for sent. Det lyder måske ikke af meget, men det vil påvirke verdenshistorien negativt, forklarer Segoline à l’Heure.

– Forestil Dem, at Adolf Hitler var kommet til magten 50 år senere. Forestil Dem, hvilke ødelæggelser Anden Verdenskrig havde medført, hvis den var brudt ud i 1989 i stedet for i 1939, i en højteknologisk tidsalder med tusindvis af atomvåben og avancerede missiler? Det tør jeg slet ikke tænke på, siger hun.

FN’s næste Verdensmål

Nu har FN gjort det til sit næste Verdensmål at fremskynde jernalderen mest muligt. Hver dag, hver måned, hvert år, FN kan fremskynde jernalderen, gavner menneskeheden.

– Tænk, hvis vi kan fremskynde jernalderen så meget, at Hitler må udkæmpe Anden Verdenskrig 100 år tidligere uden Stukas og med hestetrukne kampvogne. Hvad nu hvis Twitter ikke er opfundet, mens Donald Trump er præsident, så han må skrige sig hæs i en bakelit telefon forbundet til omverdenen via en skrattende kobberledning, spørger Segoline à l’Heure.

Så hurtigt, som alting skal gå, ender det med, at vi alle sammen går ned med stress og brænder ud alt for tidligt, siger bonden Ard, som heller ikke ser frem til jernalderens triste og ustadige vejr

Konsulentfirmaet Time Warp & Fast Forward har fået opgaven med at finjustere det historiske periodeskift og fremskynde jernalderen et århundrede eller mere.

Ifølge konsulenterne handler det om at customize tidens tipping point ved hjælp af evidensbaserede kvalitetssikringssystemer, som adapterer avancerede målopfyldningskriterier. Det sker gennem benchmarking af samskabende KPI’er og praksisser samt kvalitetsmål i en dynamisk, men irreversibel proces. Det skaber et unique space til krea-innovation samtidig med, at inertien allignes i en række symbiotiske mind set og kinetiske gesamt-perspektiver.

Udvikling giver stress

Blandt befolkningen i den sene bronzealder, eller proto-jernalderen som FN vælger at betegne den, forbander de jernalderen langt væk.

For bonden Ard handler det om, at verden går hurtigt nok i forvejen. Han forklarer, at menneskeheden såmænd kun har benyttet sig af bronze i et par årtusinder. Det er alt for tidligt at introducere den nymodens jern, som også vil øge luftforureningen.

– Hvad skal det til for? Så snart noget fungerer godt, skal det straks laves om. Så hurtigt, som alting skal gå, ender det med, at vi alle sammen går ned med stress og brænder ud alt for tidligt, siger bonden Ard, som heller ikke ser frem til jernalderens triste og ustadige vejr.

Hos FN håber Segoline à l’Heure på, at Ard og resten af Europas jernforskrækkede og fremtidsangste folk vil lytte til konsulenterne og undlade at smide dem i mosen, når de har præsenteret deres fremdriftsreform for jernalderen på en række workshops.

Illustration: Nationalmuseet, Wikimedia Commons.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Forsinkelse af jernalderen vil få katastrofale følger for verdenshistorien"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*