Staten sælger historiske håndværkertilbud til spotpriser 4.78/5 (9)

Staten vil frasælge de mange ruiner, der i dag giver underskud. Der er dog voldsomme problemer med én tidligere ejer, Valdemar Atterdag, som pudser vilde hunde på køberne.

Det har længe været kendt, at regeringen ønsker at afhænde forskellige historiske ejendomme. Med erkendelsen af, at en række ruiner er i så dårlig stand, at det vil koste et tocifret milliardbeløb at redde dem, har man taget konsekvensen.

Nu kan du blive den lykkelige ejer af en enestående historisk ejendom. Det er helt utrolige tilbud, som det statslige ejendomsselskab Freja nu sætter til salg. Ruinerne sælges som historiske håndværkertilbud. På denne måde kan ejendommene blive indtægtsgivende i stedet for at være en løbende udgift.

Der skal selvfølgelig friskes lidt op, Men der er altså kun vægge, tag, gulve, vinduer, døre og den slags småting

-Det er en enestående mulighed, som vi her kan tilbyde. Der er tale om ejendomme, som har en virkelig liebhaverbeliggenhed, og hvor køber får gode muligheder for at sætte sit eget præg. Der skal selvfølgelig friskes lidt op, Men der er altså kun vægge, tag, gulve, vinduer, døre og den slags småting, siger Ursula von Wacklende-Rönne, der som statens særlige ejendomsmægler står for salget

Når det er gjort, og der har været en maler forbi, har man et helt unikt sted, med en usædvanlig beliggenhed-beliggenhed-beliggenhed.

Tidligere ejer truer med vilde hunde

Mægleren fremhæver også, at det er meget nemt at orientere sig i ejendommenes forhistorie og få et overblik over eventuelle mangler. Hovedparten af de seneste tilstandsrapporter findes i Rigsarkivets pergamentsamling, og de er tilgængelige online.

Fordums frasalg af bøndergårde og ejerforhold er også en del af beskrivelser og dokumentation, og heldigvis er stort set alle fordums ejere indforståede med, at bygninger nu afhændes til private.

– Faktisk har vi kun én egentlig sag, hvor en tidligere ejer har modsat sig salg, men det har til gengæld også været voldsomt. Det drejer sig om en Hr. Atterdag, som hævder at have indgået en aftale med Vorherre vedrørende Gurre Slot, siger Ursula von Wacklende-Rönne og fortsætter:

– Den pågældende jager rundt med et kobbel vilde hunde, som han pudser på eventuelle købere, og han skaber i det hele taget skræk og rædsel på de mørke veje i Nordsjælland. Han er helt uden for pædagogisk rækkevidde, og påstår, at han har ejerskab til evig tid.

At Hr. Atterdag skulle have mageskiftet en plads i Himmerige mod at beholde Gurre Slot, savner enhver form for dokumentation

Mægleren forklarer videre, at ingen af Hr. Atterdags påstande kan verificeres. De er ikke tinglyst, og det er umuligt at forklare ham, at tolv sande mænds ed ikke efter nugældende lovgivning kan komme i anvendelse.

Ingen dokumenter i Himmelarkivet

Påstanden om, at Vorherre skulle være del af en aftale, indgået omkring 1375 har heller ikke kunnet dokumenteres. Himlens overarkivar, Sankt Peter, oplyser, at hans protokoller alene indeholder dokumentation vedrørende levnedsbaseret adgang til himlen, og ikke ejendomshandler.

– At Hr. Atterdag skulle have mageskiftet en plads i Himmerige mod at beholde Gurre Slot, savner enhver form for dokumentation. For det første indgår vi ikke dén form for studehandler, og for det andet ville vi have krævet et klækkeligt antal donationer og sjælemesser i tilgift for at lave en sådan aftale, oplyser Sankt Peter.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Vorherre selv inden redaktionens slutning. Men Satyren har været i kontakt med Hr. Valdemar Atterdag via det kendte medie og numerolog Rhikke Olseeen. Gennem hende har vi modtaget en udtalelse om, at: ”sælgere og købere er som gæs, men 77 gæs betyder intet, fordi der i morgen atter er en dag”.

Illustration: Gurre Slot. Foto: Graphicos, Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Staten sælger historiske håndværkertilbud til spotpriser"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*