EU skærper krav til partikeludledning fra heksebål 4.75/5 (12)

Nye regler skal begrænse forureningen fra Europas kætter- og heksebål. Christian 4.’s hekseafbrændingsråd frygter for heksebålets fremtid.

Hekse og kættere forurener, og det vil EU nu sætte en stopper for. Et nyt direktiv stiller langt skrappere krav til udledning af partikler fra heksebål. Hvis direktivet vedtages, kan det få store konsekvenser for hekseprocesser i hele Europa.

I Hans Majestæt Christian 4.’s hekseafbrændingsråd frygter de, at det vil få store konsekvenser og på lang sigt effektivt slukke bålene.

Hvis Kirken stadig ønsker at afbrænde hekse og kættere på offentlige bål, må de gøre det uden for den Europæiske Union

– Der går altid røg af et heksebål. Det er jo netop hele meningen med at brænde hekse, kættere og troldkvinder. Ilden renser, og røgen sender deres fortabte sjæle hurtigere til helvede, siger Biskop Peder Brandt, som er rådets formand.

Han har derfor ikke tænkt sig at følge de 95 teser i det nye direktiv.

Det er Grethas værk

Men det skal han, fastslår EU’s Miljøkommissær Arlette Heretica Nox.

– Partikelforureningen truer europæernes sundhed, og derfor må også afbrænding af hekse og kættere foregå under forsvarlige forhold i krematorier, hvor røgen kan renses for partikler og skadelige stoffer, siger Arlette Heretica Nox.

Kommissæren tilføjer, at hvis biskoppen stadig ønsker at afbrænde hekse og kættere på offentlige bål, må han gøre det uden for den Europæiske Union.

Biskop Brandt er ikke i tvivl om, at direktivet er svenskerkongens værk. Han har sat sin hekseunge Gretha til at tale bål og brand mod bål og brand, så Danmark ikke kan blive fri for sine hekse og for evigt være befængt med Satans yngel.

Nej til hekseeksport

Biskoppen nægter at eksportere hekse til tredjelande for at brænde dem der.

– Formålet med at futte hekse af offentligt er jo at statuere et eksempel og vise Djævlen, at hans skøger skal forføje sig og samtidig jage folk så stor en skræk i livet, at de holder sig fra kloge koners sorte kunster, siger han.

Heksebålet risikerer at ryge på folkemindernes losseplads og ende som en folkekær midsommersommertradition

Derfor skal hekse altid brændes i det sogn, hvor de har udført deres sorte magi.

Biskoppen frygter, at direktivet er det er første skridt mod profanering af hekse- og kætterbål. Når Kirken ikke længere brænder hekse i det fri, så forsvinder det ud af folks bevidsthed.

– Almuen glemmer hurtigt formålet med at futte hekse af, hvis den ikke regelmæssigt ser troldkællingerne brænde og hører deres skrig. Heksebålet risikerer at ryge på folkemindernes losseplads og ende som en tandløs, folkekær midsommertradition uden anden forbindelse til rødderne end en heksedukke klædt i et gammelt skørt, siger en skuffet Peder Brandt.

Han vil i hekseafbrændingsrådets høringssvar tilbyde EU’s kommissær en plads på førstkommende bål.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "EU skærper krav til partikeludledning fra heksebål"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*