Danmark sælger cirkuselefanter til hærføreren Hannibal 4.77/5 (13)

Den danske stat har fundet et nyt hjem til fire cirkuselefanter. De flytter til Afrika og bliver en del af Karthagos forsvar. I Rom frygter senatet, at de skal indgå i angrebskrig mod Rom.

I årtiets våbenhandel har staten solgt fire udtjente cirkuselefanter til hærføreren Hannibal. Handelen kom i stand efter meget korte forhandlinger, og minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling, nordisk samarbejde og repatriering af cirkusdyr Mogens Jensen er glad for at have fundet et nyt hjem til elefanterne.

– Afrikanske elefanter hører hjemme i Afrika, og derfor tøvede jeg ikke med at slå til, da Hannibal henvendte sig med et favorabelt tilbud, siger Mogens Jensen.

Hannibal forklarer, at Karthagos hær mangler elefanter.

– Med FN’s restriktioner på elefantfangst er det næsten umuligt at opdrive afrikanske elefanter på markedet. Da Karthagos førende brugtelefantforhandler fik nys om de danske cirkuselefanter, tømte vi krigskassen og købte dem, siger Hannibal.

Rom ansætter domptører

Hannibal forklarer, at elefanterne Rambolina, Lara, Djungla og Jenny skal indgå i forsvaret af Karthago. Der er tale om forsvarselefanter, som slet ikke kan udrustes til offensiv krigsførelse. Desuden skal der foretages en lang række støjmålinger, inden elefanterne kan udstationeres på en nybygget elefantbase.

I Rom er man langt fra overbevist om Hannibals fredelige hensigter. Senatet frygter, at elefanterne skal bruges til et angreb på Rom.

– Karthago har temmelig meget at hævne efter nederlaget i Første Puniske Krig, hvor deres flåde var Roms underlegen. Derfor venter vi, at Hannibal, hvert øjeblik det skal være, vil angribe over land. Selv om Alperne udgør en uoverstigelig mur, så øger det danske elefantsalg trusselsniveauet mod Rom, siger senatets formand.

Derfor styrker den romerske hær sit antielefantforsvar. Legionerne har hvervet domptører, som skal standse elefanterne under et eventuelt angreb ved at få dem til at sætte sig, stejle eller rulle rundt for en sukkerknald.

Ingen søløver til Nordkorea

Men allerhelst ser senatets formand, at handlen omstødes. Han har derfor kontaktet den danske forsvarsminister Trine Bramsen med krav om, at elefanterne forbliver i Danmark.

Trine Bramsen betegner handelen som årtiets våbenhandel. Hun er glad for, at Danmark kan levere økologiske våben og dermed understøtter bæredygtig krigsførelse. Forsvarsministeren bekræfter endvidere, at hun har modtaget klagen fra Rom, men den ændrer ikke på salget

Hun er helt tryg ved at sælge jumbo-våben til Hannibal.

– Karthago er ingen slyngelstat, og vi har fået garantier for, at de ikke bruges offensivt. Danmark har ingen interesse i at øge spændingerne i verden, og derfor vil vi heller aldrig sælge dresserede søløver til Nordkorea eller cirkusheste til Djengis Khan, siger Trine Bramsen.

Elefanterne afhentes om kort tid i Kalundborg Havn af en større karthaginiensisk galejflåde.

Foto: Pierre André Leclercq.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Danmark sælger cirkuselefanter til hærføreren Hannibal"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*