Aarhus i panik: Fodgængere plyndres i brutale gaderøverier 4.09/5 (11)

En bølge af voldsomme gaderøverier rammer fodgængere i Aarhus. Politiet beskriver fodgængerrøverne som hipstertyper fra byens rollespilsmiljø.

Smilet er stivnet i smilets by, hvor fodgængere nu advares mod at bevæge sig rundt i Aarhus’ gader efter mørkets frembrud. Det skyldes en serie af brutale røverier, som har ramt byens fodgængere.

Ifølge politiet fandt det første overfald sted en sen nattetime i slutningen af august i et fodgængerfelt i krydset Åboulevarden og Christiansgade, hvor en gruppe unge mennesker på vej hjem fra en bytur blev passet op og truet med en økse til at udlevere deres værdier.

Politiet betegner det som et atypisk gaderøveri.

– Gerningsmændene stjal ofrenes smykker af guld og sølv, og en kebabpita, som et af ofrene var i færd med at spise, mens de var ligeglade med mobiltelefoner og indholdet af kontanter og kreditkort i deres tegnebøger, siger central efterforskningsleder ved Østjyllands Politi Benno Beder.

Overfalder folk som venter på grønt

Benno Beder forklarer, at der sidenhen dagligt finder lignende røverierne sted i Aarhus. Alene i september har politiet registreret 45 brutale overfald begået af fodgængerrøverne.

Alle røverierne er indtil videre sket i nærheden af fodgængerfelter i indre by og langs Nørre Allé. Typisk går gerningsmændene efter let omsættelige værdier af ædelmetal, men de er komplet ligeglade med mobiltelefoner, computere og indholdet af dametasker og lignende.

Ifølge Benno Beder sker røverierne efter et bestemt mønster.

– Mens fodgængerne står og venter på grønt lys, kommer gerningsmændene som ud af den blå luft, truer ofrene med økser og får dem til at udlevere deres værdier, siger han.

Ikke AGF-fans

Ifølge efterforskningslederen har politiet få spor at gå efter, men ud fra øjenvidner kan politiet tegne et signalement af fodgængerrøverne.

Der er tale om hipstertyper med fuldskæg og af skandinavisk herkomst i alderen 20 til 40 år, som er iført ringbrynje og hjelm og bevæbnet med økser. De betegnes som ikke dansktalende, men formodes at have nordisk oprindelse, da de taler et sprog, der minder om islandsk eller færøsk.

– Ud fra det signalement udelukker vi, at røverne er AGF-fans, og jeg er overbevist om, at vi kan finde gerningsmændene i en bande med tilknytning til byens rollespilsmiljøer, som vi holder under tæt observation, siger Benno Beder.

Han opfordrer fodgængere til at være ekstra opmærksomme og ikke færdes alene i byens forgængerfelter efter mørkets frembrud. Politiet vælger at se gennem fingre med, at folk går over for rødt, indtil røverne er pågrebet.

Benno Beder tilføjer, at politiet efterforsker en forbindelse mellem fodgængerrøverne og en række indbrud og plyndringer i flere kirker i Aarhus.

Illustration: Aarhus Kommune.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Aarhus i panik: Fodgængere plyndres i brutale gaderøverier"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*