Søren Espersen bestyrtet: Han er slet ikke ægte dansk 4.8/5 (15)

Detektor og Deadline afslører, at der ikke er noget oprindeligt dansk i Søren Espersen. Hans slægt stammer fra Afrika, og han taler et sprog med asiatiske rødder.

Søren Espersen (DF) er dansk, men han er ikke ægte og rigtig dansk. Det afslører DR, som har ladet Deadline og Detektor gå sammen om at kulegrave Søren Espersens herkomst.

– Efter Søren Espersens anklager mod SAS for antiskandinavisk virksomhed i flyselskabets reklamefilm, satte vi os for at se nærmere på, hvor dansk Søren Espersen i virkeligheden er, når det kommer til stykket, siger leder af task forcen og vært på Deadline Steen Nørskov.

Han fortæller, at det har taget adskillige dage at endevende Søren Espersens baggrund.

– Vi kunne kun sætte tres journalister på sagen, på grund af de voldsomme nedskæringer, som blandt andet DF og Søren Espersen har pålagt DR, siger Steen Nørskov.

Han afviser, at der er tale om et hævntogt mod politikeren, som har krævet ham fyret, af den simple grund, at DR ikke tør fyre ham af frygt for mistanke om, at DR lader sig påvirke af politisk pres.

Slægten er afrikansk

Det er ikke småting, der er kommet frem om Søren Espersen ophav.

– Espersen er født i Himmerland, men selv om han nedstammer fra de frygtede kimbrere kan hans slægt føres tilbage til en rensdyrjæger, som for vild under en jagt kort tid efter istidens slutning, og hvis slægt kan føres tilbage til Afrika, siger en journalist fra gravergruppen, som ønsker at være anonym af frygt for repressalier og derfor svarer med påtaget fistelstemme, fordi DR ikke længere har råd til stemmesløringsudstyr.

Han fortæller med alvorlig mine og pibestemme, at det var mennesker, som var mørke i huden.

Heller ikke dansk, det sprog som Espersen taler, er dansk i sin oprindelse, afslører graverjournalisten.

– Vi kan dokumentere, at dansk hører til den indoeuropæiske sprogstamme, der er udviklet af steppenomader i Asien eller blandt bønder i Tyrkiet, siger journalisten, der ud fra stemmen kunne være identisk med Anders And.

Søren Espersen: jeg er neandertaler

En rasende Søren Espersen tager afstand fra, at han skulle have afrikanske rødder. Han kalder det for en ulækker smædekampagne, som bør resultere i nedbrænding af DR Byen, korsfæstelse af DR’s ledelse og salg af alle ansatte som trælle.

– Så se dog på mig, menneske. Ligner jeg en neger, spørger Espersen retorisk og fortsætter:

– Min lavstammede statur, min tyrenakke, min vigende pande og kraftige muskler gør det klart for enhver, at jeg da har neandertalergener i mit blod og dermed er en ægte oprindelig europæer.

Men den køber Steen Nørskov ikke. Han kan dokumentere, at også neandertalernes forfædre oprindeligt kom fra Afrika, og derfor placerer han et foto af Søren Espersen ud for ”hundrede procent sort” på Detektors barometer.

Sandheden om Søren Espersen vises i 40 ekstra temalørdage på DR 2 fra foråret, men allerede nu kører DR intense daglige spots for udsendelserne.

Foto: Jan Wik.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Søren Espersen bestyrtet: Han er slet ikke ægte dansk"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*