Rasende speltmødre kræver kattekonger indskrevet i kongerækken 4.65/5 (20)

Siden Kongehuset indskrev Valdemar 3. i kongerækken, er det væltet ind med krav fra flere tusinde mødre om, at deres børn skal optages i kongerækken, fordi de er kattekonger og -dronninger.

Valdemar 3 har klemt sig ind i kongerækken, næsten 700 år efter han regerede. Det fremgår af Kongehusets opdaterede version af kongerækken, som blev offentliggjort for nylig.

Og nu er Valdemar 5. 6. og 7. også klar til at blive skrevet ind sammen med Orlando 1. Malthe 1. Karl 1. og Oliver 1. – 3. Dertil kommer Dronning Margrethe 3. Emma 1.-12. Alberte 1. samt Josefine 1.-4.

Fælles for dem alle er, at de endnu ikke er fyldt 10 år, og alle er de blevet kronet til kattekonger og -dronninger til fastelavn inden for de seneste fem år.

Siden offentliggørelsen af den reviderede kongerække, er Hofmarskallen druknet i henvendelser fra danske mødre, og han har måttet sygemelde sig med stress, ligesom Hendes Majestæts kabinet er brudt sammen.

Facebookopslag gik agurk

Det hele begyndte med et opslag i Facebookgruppen ”Speltmødre 2100 Ø”, hvor en kvinde en sen eftermiddag lagde et foto op af sin søn Jeppe (den første, red). På billedet er drengen klædt ud som en økologisk kasse grøntsager fra Årstiderne, og på hovedet bærer han stolt en kongekrone af pap. Kvinden skrev, at hendes søn var blevet kattekonge sidste år i den lokale SFO, og at han derfor også havde krav på at blive en del af kongerækken.

Det fik flere mødre til at dele fastelavnsbilleder af deres små nuttede konger og dronninger og stille lignende krav. Hen under aften gik opslagene viralt. En time senere tickede de første mails ind til hoffet, og kort tid efter gik Kongehusets servere ned.

En it-medarbejder fortæller om de kritiske timer.

– Først troede vi, at det var russiske hackere, som forsøgte at lægge os ned, men presset på serverne var så voldsomt, at det overgik selv russernes kapacitet, og vi var derfor overbeviste om, at det måtte være speltmødre fra Østerbro, siger it-medarbejderen.

Tumulter på Slotspladsen

Inden hoffet fik dannet sig et overblik, var Amalienborg Slotsplads på rekordtid fyldt op af rasende kvinder, som forlangte at tale med Dronningen. De ville have svar på, hvorfor deres børn efter flere timers venten endnu ikke var indskrevet i kongerækken.

Efter tumultariske scener og flere mislykkede forsøg på at rydde slotspladsen gav politiet op, hvorefter Hendes Majestæt Dronningen så sig tvunget til at træde frem på balkonen. I en kort tale lovede hun, at alle henvendelse ville blive besvaret personligt.

Først da indvilgede de rasende mødre i at rømme Amalienborg Slotsplads.

I et kommuniké meddeler Hoffet, at en gennemgribende årlig revidering af kongerækken fremover gennemføres hver askeonsdag.

Satyren har forsøgt at få en udtalelse fra Hendes Majestæt Dronningen, hvis eneste kommentar er:

– Gud bevare Danmark.

Foto: Pxhere.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Rasende speltmødre kræver kattekonger indskrevet i kongerækken"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*