Erich Honecker roser Mette Frederiksen, men fraråder hende at åbne Danmark 4.81/5 (26)

DDR’s leder Erich Honecker mener, at kammerat Frederiksen har skabt enhver østblokleders våde drøm, men fraråder hende at genåbne Danmark.

Massernes Moder Mette. Socialismens solidariske lys. Lenins og Stalins sande arvtager.

Roserne kommer fra lederen af Den Tyske Demokratiske Republik og Generalsekretær for Centralkomiteen for Tysklands Socialistiske Enhedsparti Erich Honecker, som hylder Statsminister Mette Frederiksen (S), for hendes konsekvente håndtering af Corona-krisen i Danmark.

Satyrens DDR-reporter møder Erich Honecker over en Club Cola i Statsrådsbygningen i Østberlin.

– Det er den hurtigst gennemførte socialistiske revolution og den totale inddragelse af friheds- og borgerettigheder, jeg har oplevet. Jeg er dybt imponeret over kammerat Frederiksens effektivitet, og folket elsker hende for det. Det er jo enhver østblokleders plaskvåde drøm, siger Erich Honecker og fortsætter:

– Grænserne er lukkede. Fredens antikapitalistiske mur langs grænsen til Vesttyskland (vildsvinehegnet, red.) skærmer effektivt de klassebevidste danske arbejdere og bønder i det frie socialdemokratiske arbejderparadis mod imperialistisk indoktrinering.

Bør åbne traktorfabrikker

Generalsekretær Honecker er derfor meget forbavset over Mette Frederiksens pludselige plan om at genåbne Danmark. Han undrer sig over, hvordan hun dog kan gennemføre det uden en femårsplan, vedtaget af en partikongres.

Det undrer ham også, at det lige er småborgerlige liberale erhverv som frisører, tatovører og homøopater, der får lov til at åbne.

– Jeg havde gjort det lidt mere svulstigt; åbnet nogle skibsværfter og nogle traktorfabrikker. Jeg havde ladet glade kollektivbønder rose partiet i en propagandafilm, og så havde jeg markeret det hele med en militærparade, siger Honecker.

Hvad angår DDR, så frygter Erich Honecker ikke, at coronavirusen breder sig til den tyske arbejder og bondestat. Det er udelukkende en sygdom, som rammer USA og Europas kapitalistiske regimer, slår Honecker fast.

– Den kan aldrig florere i DDR. Her er alle mestre i at holde afstand, da folk jo risikerer, at STASI knalder dem for statsfjendtlig virksomhed, hvis de samler sig mere end to personer uden for en kø til et brødudsalg, lyder det fra Generalsekretær Honecker.

Kammerat Rossen i telefonen

Han opfordrer Mette Frederiksen til at genoverveje åbningen af Danmark.

– Inden hun ser sig om, forlanger folket frihed og markedsøkonomi, og kyniske kapitalister kupper sig til magten ved et ukontrolleret valg. Før hun ved det, er muren faldet og Sønderjylland genforenet med USA’s lakajer i Vesttyskland, siger en hovedrystende Honecker.

Han er blevet tør i halsen af at tale og vil åbne endnu en cola, men han afbrydes af fastnettelefonen på skrivebordet. Honecker undskylder, at han må besvare opkaldet.

Under telefonsamtalen bliver Erich Honecker mere og mere bleg. Sveden springer frem på hans pande, og han svarer udelukkende med enstavelsesord. Bukkende og med et ”javel” lægger han røret på og synker sammen i sin stol.

På spørgsmålet om det var kontraordrer fra Moskva, svarer en rystet Honecker:

– Nej, det er meget værre. Det var kammerat Frederiksens stabschef Martin Rossen med en kammeratlig besked, og som De ved, har partiet altid ret, slutter en skælvende Honecker.

Foto: Bundesarchiv, Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Erich Honecker roser Mette Frederiksen, men fraråder hende at åbne Danmark"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*