FN vil slå en streg over historien og begynde forfra 4.8/5 (10)

En FN-kommission arbejder på at starte historien forfra. Menneskeheden er bedst tjent med, at vi nulstiller fortiden.

– Glem det. Det er aldrig sket. Og har det alligevel fundet sted, så er der ingen grund til at hænge fast i det. Det bliver vi ikke lykkeligere af.

Historiker og professor Massimo Sensibile slår ud med armene, mens han taler. Han er præsident for den FN-kommission, som arbejder på at slette alle historiske begivenheder frem til nu og så starte historien igen helt forfra.

Massimo Sensibile vedstår, at kommissionens arbejde er kontroversielt, men han påpeger, at vi lige nu lever i en tid, som ikke bør gå over i historiebøgerne.

Han beder alle se sig omkring:

– Folk vælter statuer på grund af fortiden. Forurettede mennesker forlanger undskyldninger for smertefulde eller uretfærdige begivenheder, der er sket engang i fortiden, men mærk jer mine ord: der kommer aldrig noget godt ud af at hænge fast i fortiden, siger han.

Derfor skal menneskeheden sætte sig fri af historiens bånd, slette den og slutte fred med sig selv for fremover at leve i harmoni og med en helt ny historie.

Slet Anden Verdenskrig

Professor Sensibile fremhæver Anden Verdenskrig og forklarer, at skammen og lidelsen forsvinder, hvis vi alle beslutter, at begivenhederne aldrig har fundet sted, og Hitler aldrig har eksisteret.

– Vi kan jo ikke bruge krigen til noget i dag. Det er jo kun yderligtgående ekstremister, som dyrker krigen, stalinismen, fascismen og nazismen. Netop det forhindrer vi dem i at gøre ved at slette den fra historien, siger Massimo Sensibile med et smil.

Han forklarer, at imperialismen også skal fjernes. Alle mennesker stammer oprindelig fra Afrika, så når hvide mænd i 1800-tallet koloniserede Afrika, vendte de i virkeligheden blot hjem igen. Det giver ifølge professoren derfor ingen mening at bevare kolonialismen i verdenshistorien.

Den, der husker historien, gentager den

Det samme gælder Palæstinakonflikten, hvor de involverede oprindelig er samme folkeslag. Hvis hele det betændte historiske forløb slettes, kan jøder og arabere leve som brødre igen, mener Sensibile.

Han føjer slaveri og koloniseringen af Australien og det amerikanske kontinent til listen over begivenheder, som ikke hører hjemme i verdenshistorien. Det er langt mere konstruktivt at tale om kulturudveksling og mellemfolkeligt samkvem.

– Som italiener er jeg om nogen smerteligt bevidst om den velsignelse, der ligger i at glemme fortiden og historien, fordi den, som husker sin historie, er dømt til at gentage den og leve i ulykke, siger Massomo Sensibile.

FN forventer at genstarte historien, når de nuværende globale kriser er løst, og verden igen er afbalanceret. Der kan derfor gå mange år, inden historien kan begynde forfra.

Foto: Peakpx.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "FN vil slå en streg over historien og begynde forfra"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*