Kølvandsstriber forgifter systematisk folk og fæ 4.79/5 (14)

Skibstrafik til Den Nye Verden trækker lange giftige kølvandsstriber på havet. Alkymist beskylder briterne for at stå bag med det formål at forgifte folk og udløse naturkatastrofer.

Flere og flere skibe krydser Atlanten. Slaver sejles fra Afrika til Den Nye Verdens kolonier, mens rom, bomuld og sukker finder den anden vej til De Britiske Øer og resten af Europa.

Skibstrafikken trækker flere og flere lange striber af kølvand, der skærer sig på kryds og tværs af havet. Harmløse tænker de fleste, men alkymisten Bartholomew Cragpott fra byen Boston i de amerikanske kolonier forklarer, at der er tale om aldeles farlige og giftige sager til stor fare for menneskeheden.

– Kølvandsstriberne slører havets overflade og skaber uregelmæssigheder i bølgernes frie bevægelse. De forstyrrer elementernes balance, og det udløser både orkaner, oversvømmelser og jordskælv, siger Bartholomew Cragpott.

Han forklarer videre, at skibenes halevand hvirvler æteriske dunste op fra de nedre dybder. De blander sig med djævelske salte i vandet, inden de stiger til vejrs og med vinden føres ind over land.

– Mennesker og dyr indånder de giftige vinde, som hverken skelner mellem bonde, borger og rødhud.  De gør dem syge og forvandler dem til sløve, viljeløse gespenster, siger han.

Briterne står bag

Bartholomew Cragpott har utallige gange advaret og råbt op om kølvandsstribernes farlighed, men han mødes af en monumental tavshed fra øvrigheden. Det har gjort ham skeptisk og mistænksom.

Han er derfor kommet frem til, at det er det britiske kolonistyre, som bevidst skaber kølvandsstriber. Formålet er at sløve borgerne i kolonierne og resten af verden for at beherske deres ånd og kontrollere deres sjæle.

– Jeg er fuldstændig overbevist om, at Det Britiske Imperium er desperat. Man føler sin magt truet af franske encyklopædister, prøjsiske oplysningsfilosoffer og frihedselskende amerikanske patrioter, siger Bartholomew Cragpott.

Bær mundbind

Kongelig talsmand i koloniale anliggender, den Syvende Jarl af Marmite, afviser anklagerne som det rene vås.

–  Det er forvrøvlet sludder, at skum og strømhvirvler fra fredelige koffardiskibe skaber giftige tåger. Det er uhyrligt sludder, at Storbritannien vil kontrollere nogens ånd og sjæl, altså bortset fra franskmændene og spanierne, nå ja og danskerne, men derudover kan jeg ikke komme i tanke om andre, siger Jarlen af Marmite og tilføjer leende:

– Hvad, forestiller disse enfoldige kolonister sig, bliver det næste? At signalflag udsender farlige stråler? At Hans Majestæt Kongen er en forklædt varan, eller at mennesket engang vil betræde Månen?

Bartholomew Cragpott agter at fortsætte sin kamp mod kølvandets farer. Han opfordrer sine amerikanske medkolonister til at bære mundbind af bomuld.

– Mundbind beskytter effektivt mod dampe og dunste, og mine oplyste landsmænd vil helt sikkert følge mit råd, slutter alkymisten.

Foto: Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Kølvandsstriber forgifter systematisk folk og fæ"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*