Christian 5. adler Anders Tegnell for stor patriotisk indsats for Danmark 4.78/5 (18)

Med sin tilgang til COVID-19 og folkesundhed i Sverige styrker Statsepidemiolog Anders Tegnell Danmarks position. Nu hædres han med ridderslag.

– Anders Tegnell. De gør samme store uegennyttige indsats for vort kongerige, som Corfitz Ulfeldt gjorde for Sverige.

Hans Majestæt Kong Christian 5.’s ord runger i riddersalen på Københavns Slot, mens han beder en revnende stolt Anders Tegnell knæle foran sig.

Herefter løfter Kongen et stort sværd. Med et par lette slag på Tegnells skuldre slår han ham til Greve af Skåne, Halland og Blekinge med forventet indsættelse efter Skånske Krigs succesfulde afslutning.

– Det er første gang, jeg slår en svensker så blidt med et sværd. Normalt fører jeg det vandret mod halsen, spøger Kongen til stor morskab for de indbudte, som herefter udbringer et trefoldigt leve for Anders Tegnell.

Svensken dør som fluer

Over for Satyren forklarer Hans Majestæt Kongen, at Tegnell fortjener hæderen. Hans COVID-19 strategi gør et stort og dybt indhug i den svenske befolkning og dermed i Sveriges styrke.

– Svensken dør som fluer takket være Tegnell, og det gavner alt andet lige vores udsigt til at generobre Skånelandene. Det skal han da belønnes for, siger Christian 5. og tilføjer:

– Sveriges svaghed, min styrke.

Herefter udspiller der sig løsslupne scener, da forsamlingen skrider til den rituelle afstraffelse af landsforræderen Corfitz Ulfeldt in effegie i slotsgården neden for Blåtårn. Alle lader deres vand op ad en halmdukke, som forestiller Ulfeldt, og som en særlig hædersbevisning får Tegnell lov til at pisse som nummer to efter Hans Majestæt.

Tegnell adles også i Sverige

Anders Tegnell forklarer, at riddelslaget er en stor anerkendelse af hans indsats for svensk folkesundhed.

– Jeg nyder stor respekt i Sverige, men jeg savner anerkendelse fra verden omkring mig. Derfor er det passende, at Danmarks konge udviser fornøden beundring, siger Anders Tegnell, som derefter føres bort af den opstemte flok for at sætte ild til fugleskræmslet Ulfeldt.

Satyren fanger Sveriges konge Karl 11. foran Systembolaget på Stortorget i Stockholm. Han kender ikke til Tegnells ridderslag, men han er glad for, at Statsepidemiologens meritter påskønnes.

– Det overbeviser mig yderligere i, at den svenske COVID-19 strategi er helt rigtig. Det taler til danskjävlarnas ære, at Majestæten er kommet til fornuft og indser, det er klogt at lytte til eksperter og lade dem råde i slige sager, siger Karl 11.

Han agter at adle Tegnell og gøre ham til Hertug af Danmark, når Skånske Krig er vundet.

Foto: Frankie Fouganthin. Bearbejdning: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Christian 5. adler Anders Tegnell for stor patriotisk indsats for Danmark"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*