Stenaldermand imponerer i Løvens Hule med ny opfindelse kaldet hjulet 4.5/5 (28)

Med en revolutionerende opfindelse kaldet hjulet imponerede stenaldermanden Nav alle i Løvens Hule, som gik sammen om at investere 600.000 sneglehuse.

– Du er fandeme i orden. Du har sgu styr på dit pitch. Det er vildt innovativt, det du har gang i.

Med disse ord roste overløve Jesper Buch sæsonens største overraskelse i Løvens Hule. Kort forinden havde stenalderopfinderen Nav fra firmaet SkiveHjulet præsenteret noget, han kaldte for hjulet, en opfindelse, han mener, vil ændre verdenshistorien.

Nav forklarede de måbende løver, at han havde ventet mere end 5500 år på nogle seriøse investorer, som kunne se potentialet i hjulet. Han bad derefter om 700.000 sneglehuse for fem procent af virksomheden.

Efter et minuts målløs tavshed fandt løverne igen mælet. Derefter øste de ros og ideer ned over Nav.

– Sådan et par hjul kunne jeg godt have brugt på min borede Puch Flagskib, som jeg slæbte rundt i Frederikshavns gader i mine teenageår, sagde en imponeret Jacob Risgaard.

Kan få biler til at køre

Mia Wagner kunne se en stor forretning i at udvikle små hjul, som kan monteres på kufferter, så man ikke skal bære på en tung kuffert, når man er ude at rejse.

Christian Arnstedt undskyldte sig med, at han måske tænkte lidt for vildt, men hjulet kan revolutionere transportsektoren, påpegede han.

– Det her er lige, hvad verden har ventet på for at få fly i luften og biler ud at køre. Jeg har aldrig forstået, hvorfor man opfandt biler og fly, uden at tænke på, hvordan fly skulle lette og biler køre, sagde Christian Arnstedt benovet.

Det var Jan Lehrmann helt enig i. Han understregede, at det er godt købmandskab også at montere hjul på lastbiler og varevogne.

Skar træstamme i skiver

Jan Lehrmann spurgte derefter, hvordan Nav havde fået idéen. Nav forklarede, at han havde observeret, hvordan hans stammefrænder rullede store sten til stendysser på lange kævler.

– Jeg fik den idé at skære skiver af kævlerne, montere dem to og to på en aksel og sætte dem under en sammentømret platform, som kan trækkes af en okse, fortalte Nav.

Jesper Buch ville gerne vide, hvorfor Nav havde været 5500 år om at få gang i forretningen. Han forklarede, at konstruktionen var for spinkel til at bære selv en lille sten til en stendysse, og opfindelsen slog aldrig igennem.

– Det er derfor, jeg står her i Løvens Hule i dag. Jeg har brug for jeres investering til produktudvikling, design, salg og markedsføring i samtlige historiske tidsperioder, sagde han.

Løvernes bedste bytte

Jacob Riisgaard tilbød derefter 500.000 kinesiske plastikperler. Mia Wagner tilbød det samme i glasperler. De øvrige løver bød farvede glas, vævede tæpper og brændevin. Alle for 15 procent af SkiveHjulet.

Det afslog Nav. Han bad i stedet løverne om at tage fem minutter og gå sammen om et modbud. Efter en halv times indædte forhandlinger var løverne klar med et fælles bud på 600.000 sneglehuse for 10 procent af SkiveHjulet. Det sagde Nav ja til, og de jublende løver erklærede det for deres bedste investering nogensinde.

Satyren erfarer, at DR erstatter Løvens Hule med serien, På Hjul med Løverne, hvor seerne følger løverne og Navs udfordringer med at afsætte hjul til skeptiske faraoer i Egypten, sælge til kræsne kejsere i Rom og prutte om prisen med drevne købmænd i Hansestæderne.

Tegning: Mester Ictum.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Stenaldermand imponerer i Løvens Hule med ny opfindelse kaldet hjulet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*