Vred hvid aktivist: Ikkevestlige mænd i jakkesæt er kulturel appropriation 4.75/5 (20)

Hvid mand i Ballerup er vred over, at asiater og afrikanere har stjålet vestlige mænds traditionelle dragt og kopierer deres identitet.

Må en afrikaner gå i jakkesæt og slips? Må en japaner bære kjolesæt og høj hat? Må en inder iklæde sig smoking og butterfly?

Nej lyder svaret, hvis man spørger Daniel Hvid.

– Jakkesæt og slips er en klædedragt, som er opstået og udviklet i Europa. Det har i århundreder været den hvide vestlige mands traditionelle dragt, som han bærer til hverdag og fest. Det er vores kulturelle ejendom, siger han til Satyren.

Opvakt hvidhedsaktivist

Daniel Hvid er en 45 årig forsikringsassurandør fra Ballerup. Han betegner sig selv som opvakt hvidhedsaktivist, og han er vred. Han finder det stødende, at farvede mænd fra fremmede kulturer har approprieret habitten.

– Afrikanere, asiater og andre bærer vores traditionelle klædedragt uden respekt og forståelse for de sociale og kulturelle sammenhænge, som hvide vestlige mænd bærer jakkesæt, smoking og kjolesæt i, siger Daniel Hvid og fortsætter:

– Tag al den ballade, der er opstået, fordi Justin Bieber har fået dread locks, og nogle studerende på et universitet tager en sombrero på til en fest og klæder sig ud som arabere til et karneval. Sammenlign det så med den totale tavshed og ligegyldighed, der hersker omkring andre kulturers brug af jakkesæt og slips.

Stiller borgerforslag

Faktisk mener Daniel Hvid, at jakkesætstyveriet er meget værre. Det er ikke bare er nogle stykker tøj og en klud om halsen, de fremmede tager på. De kopierer også de hvide middelklassemænds identitet.

Det er lige fra den koreanske ejendomsmægler i Seoul over den kenyanske bankmand i Nairobi til den indiske forretningsmand i New Delhi. De efteraber alle den hvide vestlige mands livsstil og sociale koder, mener Daniel Hvid.

– De stjæler ikke bare vores kultur, men også vores identitet som flittige, arbejdsomme og succesfulde mænd med hus i forstæderne, en pæn hustru, velopdragne hunde og velafrettede børn og en fornuftig familiebil i garagen, lyder det fra Daniel Hvid.

Han vil kæmpe for den hvide mands historiske ret til habitten, slipset og smokingen. Han stiller derfor borgerforslag om forbud mod, at ikkevestlige mænd går i jakkesæt i Danmark, og han vil slås for et forbud over hele EU.

Foto: Hippopx.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Vred hvid aktivist: Ikkevestlige mænd i jakkesæt er kulturel appropriation"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*