Ny satsning: Shop dit vikingeoutfit i IKEA 4.92/5 (12)

En ny stor satsning fra den svenske møbelkæmpe IKEA vil få kunder over hele jorden til at gå klædt, som nogen forestiller sig vikingerne så ud. 

En purpurfarvet kofte ved navn OLUF, en let ringbrynje lavet i smart kompositplast ved navn VØLUND et smukt garvet lammeskind og tunge smykker med en ottebenet hest.

Det er nogle af slagnumrene i IKEA’s store GINNUNGAGAP-serie, der er en ny sæsonsatsning særligt rettet imod vikinge-reenactment-miljøet og børnfamilier i hele verden.

Den svenske møbelkæmpe vil således sælge vikingetøj og vikingegenstande i deres varehuse over hele verden til kunder, der hungrer efter det ypperligste inden for skandinavisk design og kultur.

– Der er ingen tvivl om, at vikinge-tøj og accessories er blevet mainstream, og vi oplever en stor efterspørgsel efter vores serie. Derfor introducerer vi den også i alle vores varehuse lige fra Hong Kong over Kuwait til Den Dominikanske Republik, foruden naturligvis vores varehuse i Europa og Skandinavien, siger Gustaf Åkerhielm, der er Product Manager i IKEA.

Sideordnede produkter ventes at storsælge

Ud over klædedragter som selekjoler og kofter i purpur og safir-blå farver, så markedsfører kæden også en række sideordnede produkter til serien. Det drejer sig blandt andet om SLEIPNAR SMYKK, der er et stort halssmykke med billede af en ottebenet hest, foruden GUNHILD skrin, ODIN grillspyd, OSEBERG sengesæt og MAMMEN duftlys. 

Selskabet har modtaget kritik for sin serie. Nogle kritikere finder ikke, den er historisk korrekte. Men det er en kritik, som IKEA afviser.

– Det er klart, at mange vikinger nok gik i hør eller uld, og ikke kendte til plastik. Men det er klart, at vikingernes liv havde været mere praktisk og prisbevidst, hvis de kendte til nylon og kompositplast. Men det er jo kritikernes helt eget valg, om de vil gå i jordfarvet kradsetøj uden på deres Anders And-tatoveringer. Når ingen jo egentlig ved, hvilket tøj vikingerne gik i, når de ikke lige skulle begraves, så er det jo helt frit for fortolkninger, siger Gustaf Åkerhielm.

Den nye serie introduceres sammen med efterårskollektionen. Den introduceres sammen med et udsalg, hvor medlemmer af IKEA Family får ekstra rabat, hvis de køber frosne kødboller med hjem sammen med en klædedragt, en VØLUND ringbrynje og et VALHALA bænkesæt. 

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Ny satsning: Shop dit vikingeoutfit i IKEA"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*