Rasende identitetspolitiker: Historikere skal holde sig væk med deres faglighed 4.34/5 (32)

Historikere skal ikke bruge deres faglighed på at kommentere køn, race og identitet. Deres insisteren på empiri og kildekritik er den frie forsknings værste fjende, mener Identitetspolitisk Forum.

– I skal blande jer uden om. I skal holde op med konstant at fremsætte alternativer til vores esoteriske udlægning af fortiden. Det er umuligt at opbygge en sammenhængende identitetsdagsorden og forandre verden, når I altid skal ødelægge det hele med golde faglige analyser.

Sådan lyder en opsang til landets faghistorikere fra Cisken Elm, der er talsperson for Identitetspolitisk Forum og dødtræt træt af den fremherskende historiske korrekthed.

Det er især debatten om Danmarks koloniale fortid, som historikerne ifølge Identitetspolitisk Forum forplumrer med deres rigide historiefaglige whataboutism.

Afsporer debatten

Faghistorikere har slået fast, at palæerne i Frederiksstaden i København og Charlottenborg, hvor Kunstakademiet holder til, ikke er bygget for formuer tjent på slavehandel i Vestindien. Dermed har de punkteret det narrativ, som studerende på Kunstakademiet møjsommeligt har bygget op forud for nedsænkningen af busten af Frederik 5. i Københavns Havn.

Cisken Elm mener, at historikerne lader sig forblinde af deres faglighed. De låser sig selv fast i forældede og konforme videnskabsetiske normer, der forhindrer dem i at favne tidssvarende rematerialiseringer af fortiden.

– Historikere undergraver vores kamp for en mere retfærdig og repræsentativ fremstilling af fortiden. De afsporer diskussionen med debatindlæg bragt i racistiske medier som Berlingske, Jyllands-Posten og Weekendavisen. De leverer skyts til Henrik Dahl og andre reaktionære kræfter, siger Identitetspolitisk Forums talsperson.

Kræver historiestudiet flyttet til Læsø

På spørgsmålet, om det ikke er rimeligt at lægge de historiske kendsgerninger på bordet og lade debatten bygge på fakta, svarer Cisken Elm:

– Det handler ikke om fakta. Det handler om de måder, historikere udlægger fakta på og deres ekskluderende erindringskultur bygget på dogmatisk faglighed. De nægter simpelthen at anerkende, at vi synes, der findes forskellige forståelser af fortiden.

– De taler om, at den frie forskning er under pres, men med deres krav om faktabaseret forskning, kildekritik og peer review er de faktisk selv med til at lænke forskningsfriheden i empiriens diktatur, tilføjer Cisken Elm.

Som løsning kræver Identitetspolitisk Forum, at historie nedlægges som universitetsstudium. I stedet oprettes faget som en professionsbachelor på Læsø. Optaget reduceres betydeligt og adgangskravet hæves til 10,4. Samtidig forlanges fysiske gengivelser af historikere fjernet fra det offentlige rum.

Rigspolitiet oplyser til Satyren, at der er indført forhøjet beredskab omkring buster og statuer, herunder bronzebusten af historikeren og Saxo-oversætteren Anders Sørensen Vedel i Ribe.

Foto: Pixabay.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Rasende identitetspolitiker: Historikere skal holde sig væk med deres faglighed"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*