Ministre i kø for at blive fotograferet af Jim Lyngvild 4.71/5 (14)

Kirkeministerens vølvefoto udløser fotohysteri i den danske regering. Satyren mødte Mette Frederiksen og forsvarsminister Trine Bramsen ved Jim Lyngvilds atelier.

– Det er SÅ VILDT! Regeringen står i KØ. Jeg har PISSE travlt! Jeg har slet ikke TIIIIID til at tale med dig.

Ordene kommer fra multikunstneren Jim Lyngvild. Med ekstase i øjnene bekræfter han kortfattet over for Satyrens udsendte, at han er overrendt af regeringens ministre.

Et blik på gårdspladsen foran Lyngvilds domicil, Raunsborg, taler sit tydelige sprog. Ministerbilerne holder side om side sammen med en enkelt Leopard kampvogn klemt ind imellem. Der er politi og sikkerhedsfolk overalt, mens hjemmeværnet dirigerer den tætte trafik.

Mette Frederiksen som Odin

Døren til Raunsborg går op. Ud træder statsminister Mette Frederiksen. Lidt guldglimmer i håret og rester af rød sminke ved øret afslører, at hun lige har poseret foran kameraet.

Statsministeren oplyser, at hun har bevilliget alle regeringens medlemmer et foto shoot hos Jim Lyngvild som tak for holdindsatsen under coroankrisen.

– Jeg så hvor lækker Ane Halsboe-Jørgensen så ud som vølve og tænkte, at det skulle resten af holdet sgu også opleve, siger Mette Frederiksen.

Hun afslører, at hun blev fotograferet som den enøjede Odin, visdommens gud. Inden hun skynder sig hen til ministerbilen tilføjer hun, at det er regeringens interne dummebødekasse, som finansierer fotografierne, der skal hænge som gigastore bannere i Vandrehallen på Christiansborg.

Døren går op igen. Ud kommer forsvarsminister Trine Bramsen. Hun fortæller begejstret, at hun blev fotograferet som den oldnordiske krigsgud Tyr.

– Det sender et kraftigt signal til forsvarets styrelseschef og de tre værn om, at de har en determineret og helt igennem mytologisk minister imod sig, siger Trine Bramsen og går hastigt hen til den ventende kampvogn, som hun i dagens anledning har fået lov at køre en prøvetur i.

Jeppe Kofod som Frej

Knap er kampvognen kørt, før en ny ministerbil trækker op. Ud træder udenrigsminister Jeppe Kofod. Han skal fotograferes som frugtbarhedsguden Frej.

– Af en årsag, som jeg ikke skal komme ind på her, er jeg nødsaget til at vise min virilitet på en mindre aktiv måde og i tråd med tidsånden, siger Udenrigsministeren leende, inden han lukkes ind til sminkning.

I en lind strøm vælter ministrene derefter ud og ind af Raunsborg. Fødevareminister Rasmus Prehn har ladet sig forevige som Valhals fedesvin Særimner. Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye er en stolt Heimdal, mens sundhedsminister Magnus Heunicke giver et frisk bud på asynjen Ejr.

Da finansminister Nicolai Wammen, fremover kendt som en hammersvingende Tor, er kørt som den sidste ruller en sort Mercedes med tyske nummerplader op. Ud stiger CDU’s kanslerkandidat Armin Laschet. Han skal fotograferes i skikkelse af sin navnebror Arminius, der er blandt Tysklands mest legendariske ledere.

– Med de meningsmålinger og få uger til Forbundsdagsvalget skal der ske et mirakel. Jim Lyngvild er mit eneste håb om, at vælgerne kan se forskel på mig og Merkel, siger en alvorlig Laschet, inden han iler videre.

Foto: Jim Lyngvild.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Ministre i kø for at blive fotograferet af Jim Lyngvild"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*