Gud glæder sig til at holde øremærket barselsorlov 4.73/5 (11)

I 11 uger skal Gud pusle om sin lille nyfødte søn. Gud er glad for at nedbryde normer, ændre kulturen og fjerne stigmatiseringen af den moderne følsomme mand.

De nye regler om fædres ret til øremærket barsel har sat Paradiset på den anden ende. Gud glæder sig til at gå hjemme i 11 uger og pusle om sin nyfødte søn, som kom til verden i juledagene.

– Jeg ønsker at fremså som et godt eksempel og tage den barsel, som jeg er berettiget til. Det er godt både for mig selv og min lille søn, at vi får knyttet stærke bånd, så den lille fyr er tryg og aldrig vil føle sig svigtet og forladt, siger Gud til Satyren og fortsætter:

– Selv om jeg er Gud, er jeg ikke for fin til at skifte ble og give min søn flaske. På den måde er jeg jo med til at nedbryde normer, ændre kulturen og fjerne stigmatiseringen af den moderne feministiske mand. Det kunne jeg jo godt udvirke med et mirakel, men barsel føles mere naturligt.

Gud fortæller, at han er kommet med i en guddommelig fædregruppe. Det er den øverste græske gud Zeus, som har stiftet gruppen. De mødes sammen med børnene en gang om ugen på café over et krater vin, til kulturtilbud, eller de chiller i parken.

Fandt sammen i fædregruppe

Til Satyren forklarer Zeus, at han følte sig ret usikker på sin faderrolle alle de gange han har stået med en af sine mange nyfødte børn, hvad enten barnets mor er guddommelig eller menneskelig.

– Jeg manglede et erfaringsgrundlag. Jeg havde kun min egen far, men han var på ingen måde nogen forbilledlig manderolle. Heldigvis fandt jeg sammen med ligesindede i gudeverdenen, fortæller Zeus.

Han finder det ekstremt givende at dele sorger og glæder med andre guder i samme situation. Det er så befriende for ham at vide, at han ikke er den eneste med børn, der har kolik og ømme gummer.

Hverken Zeus eller Gud mener, at de forsømmer noget ved at tage barsel. De siger samstemmende, at menneskehedens sagtens kan undvære både mirakler og undere samt naturkatastrofer, ødelagt høst og anden guddommelig revselse i den korte tid, en barselsorlov varer.

Tømrer hævder faderskab

Det er dog ikke alle, som er begejstret over Guds barselsorlov. En tømrer ved navn Josef i byen Nazarat, hvor Guds nyfødte søn bor, føler sig snydt for den barselsorlov, han mener tilkommer ham.

– Det er min søn, men min kone har overbevist alle om, at hun har født Guds søn. Ingen godtager mig som faren, og jeg kan ikke dokumentere faderskabet. Derfor er der ingen øremærket barsel til mig, siger Josef.

Sammen med 3F vil han nu søge om juridisk kønsskifte, så han kan blive anderkendt som medmor og få barsel ad den vej.

Foto: Falco, Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Gud glæder sig til at holde øremærket barselsorlov"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*