FBI finder hemmeligstemplede papirer i George Washingtons herskabsstald 4.85/5 (13)

Fortrolige udkast til den amerikanske uafhængighedserklæring er dukket op på George Washingtons ejendom. Præsidenten undskylder.

Det er ikke kun USA’s siddende præsident Joe Biden, hans forgænger Trump og dennes vicepræsident, som FBI har afsløret ligger inde med topklassificerede dokumenter. Nu har Den nationale sikkerhedstjeneste og forbundspoliti også fundet fortrolige papirer hos De Forenede Staters første præsident George Washington.

– Jeg kan bekræfte, at agenter fra FBI ved en ransagning af George Washingtons ejendom i staten Virginia har konfiskeret klassificerede dokumenter, som uretmæssigt har været i præsidentens besiddelse. De er nu i myndighedernes varetægt, siger direktør for FBI Christopher Wray til Satyren.

Det drejer sig ifølge Wray om flere hundrede dokumenter, hvoraf flere er stemplet tophemmeligt. Blandt de klassificerede papirer befinder sig flere udkast til den amerikanske uafhængighedserklæring. Der er sejlplaner for færgefarten over floden Delaware. Kort over frihedsstyrkernes positioner, en opskrift på en sort kulsyreholdig læskedrik og en række kodede Culper-beskeder skrevet på æggeskaller.

– Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der var sket, hvis dokumenterne var faldet i briternes hænder, så havde Amerikas Forenede Stater måske stadig været en britisk koloni. Ved nærmere eftertanke var det måske slet ikke så ringe endda, lyder det fra Christopher Wray.

Skidefuld og bagstiv Washington

George Washington undskylder uforbeholdent og fortæller til Satyren, at han er meget  flov.

– Der er helt igennem utilgiveligt, men jeg er sikker på, at I tror mig, fordi jeg, som alle ved, aldrig lyver, når jeg fortæller, at  det hele er sket ved en beklagelig fejl, siger en brødebetynget George Washington.

Han forklarer, at han havde nogle af de øvrige Founding Fathers over til en arbejdsmiddag med stegt kalkun, søde kartofler og rompunch. Det udviklede sig vildt.

– Du må forstå, at Tommy, Ben og Alex (Thomas Jefferson, Benjamin Franklin og Alexander Hamilton, red.) og jeg var under et ret stort pres i de dage. Stressniveauet var højt, så vi lukkede noget damp ud, fortæller Washington og fortsætter:

– Skal jeg være helt ærlig, så blev jeg så skidefuld og gennemført bagstiv dagen efter, at jeg glemte alt om de dokumenter, vi havde fremme. Herregud. Det er 250 år siden, og det hele endte jo godt alligevel.

Han mener derfor, at der ikke er grund til at gå videre med sagen og hive ham i Rigsretten.

Tavse præsidenter

Om USA’s øvrige præsidenter er enige i den betragtning, har Satyren forgæves forsøgt at blive klogere på.

Ingen af de præsidenter, som Satyren har kontaktet, ønsker at kommentere sagen. Gennem deres sektærer meddeler de alle, at de er travlt optaget af at rydde op i kældre, udhuse og loftrum.

Satyren erfarer dog fra pålidelige kilder, at præsident Donald Trump agter at stille op mod George Washington til præsidentvalget i 1792.

Portræt: Gilbert Stuart.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "FBI finder hemmeligstemplede papirer i George Washingtons herskabsstald"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*