Stalkede neandertalere: Kendt arkæolog får polititilhold 4.95/5 (39)

En pensioneret arkæolog har fået polititilhold for at stalke en gruppe neandertalere i Vestjylland. Det er forskning, hævder arkæologen.

Han har fulgt efter dem i årevis. Han har forsøgt at kontakte dem. Han har prøvet at tage ting fra dem. Og nu har de fået nok. En lille gruppe neandertalere i Vestjylland har anmeldt en kendt dansk, pensioneret arkæolog for stalking.

Satyren har mødt deres talsmand, neandertaleren GRONK, som fortæller om en mand med en sygelig trang til at opsøge neandertalere og som er besat af at indsamle deres efterladenskaber.

– MAND FORFØLGE GRONK. GRONK IKKE FÅ FRED, siger neandertaleren GRONK og fortsætter:

– MAND VIL STJÆLE TING. MAND SAMLE AFFALD FRA BOPLADS!

Det kom så vidt, at neandertaleren GRONK måtte forsvare sig fysisk mod den nærgående arkæolog med den håndkile, han forsøgte at stjæle fra ham.

– GRONK GOKKE MAND!  AV, SKRIGE MAND, lyder det fra neandertaleren GRONK.

Skal holde 50.000 års afstand

Hos Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter vagthavende Henning Mousterien Larsen, at der er indgivet politianmeldelse mod en arkæolog, som efterfølgende er blevet arresteret. Han vil ikke oplyse, hvem det er, men ifølge Satyrens kilder i det hårdkogte stenalderarkæologmiljø er der tale om den pensionerede arkæolog Jørgen Holm.

Henning Mousterien Larsen oplyser, at forholdene var så graverende, at arkæologen fik en straksdom for gentagne gange at opsøge fritlevende og fredede oprindelige naturfolk mod deres vilje.

Det er fulgt op af et polititilhold.

– Polititilholdet betyder, at arkæologen ikke må opsøge neandertalerne, og han skal holde en afstand på mindst 50.000 år, siger Henning Mousterien Larsen.

Satyren har mødt arkæologen. Han ønsker at være anonym, men Satyren ved, at hans rigtige navn er Jørgen Holm. Han indvilger i at tale med Satyren, selvom han er på Panodil og har hovedet bundet ind efter det ufrivillige møde med GRONKs håndkile.

Arkæologisk influencer og realitystjerne

Arkæologen  mener ikke, at han har gjort noget forkert. Ifølge ham er der tale om forskning og videnskab.

– Jeg er videnskabsmand. Jeg har brugt hele mit liv på at bevise neandertalernes tilstedeværelse i Danmark, uden at jeg har kunnet dokumentere det. De vil ikke samarbejde og tale med mig. De vil ikke give mig flintredskaber, så jeg endelig kan bevise deres eksistens, siger arkæologen.

Han indrømmer, at han måske har været for påtrængende, fordi der er sikre spor efter neandertalere i Schleswig-Holstein blot få kilometer syd for den dansk-tyske grænse.

– Det er så forbandet tæt på, og jeg er desperat, siger arkæologen og fortsætter:

– Jeg er en slags arkæologisk influencer og realitystjerne. Jeg er stenalderforskningens svar på Kim Kardashian med sensationshungrende følgere på de sociale medier, som forventer, at jeg snart finder det endegyldige bevis på, at også Danmark er neandertalerland, siger arkæologen, med bevægelse i stemmen.

Polititilhold eller ej. Han nægter at indstille jagten på de danske neandertalere. Derfor går han nu ind i politik for at få Schleswig-Holstein – og dermed også neandertalerne dér – tilbage til Kongeriget Danmark.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Stalkede neandertalere: Kendt arkæolog får polititilhold"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*