Bertel Thorvaldsen sygemeldt efter pædofili-hetz 4.83/5 (12)

Foto: Papposilenos

Krænkede moralaktivister raser over Bertel Thorvaldsens statue af de tre gratier. De beskylder ham offentligt for pædofili. Det er så voldsomt, at billedhuggeren har meldt sig syg.

– Han er en afvigende pæderast, som udsætter børn for at se sygelige seksuelle udskejelser under dække af  kunst. Han skal stoppes, lukkes inde og aldrig mere igen røre marmor med hammer og mejsel.

Så resolut lyder anklagen mod den verdenskendte danske billedhugger Bertel Thorvaldsen fra moralaktivisten Madam Svendsen, som titulerer sig selv Dea Justitia (Refærdighedens Gudinde, red.).

Anstødsstenen er Thorvaldsens marmorskulptur De tre Gratier, som forestiller tre nøgne purunge piger, hvoraf den ene beskues af en lille nøgen dreng.

– Det er så ækelt og frastødende at vise utugtig kønslig omgang mellem tre af samme køn, men at lade en uskyldig lille dreng sidde og kigge den ene pige direkte op i hendes åbne skræv er direkte sygeligt og fostret i en abnorm pædofil mands hjerne, siger Dea Justitia til Satyren.

Hun har med flyveblade og skillingsviser rejst en offentlig storm mod Thorvaldsen. Det har medført  udskammende tilråb, kast med gadeskarn mod den gamle skulptør og forsøg på at jage ham ud af byen.

Han har derfor lagt sig syg.

Perverse Thorvaldsen

Da Satyren fortæller hende, at den lille dreng forestiller kærlighedsguden Amor og derefter spørger hende om betimeligheden af så voldsomme anklager mod en kunstner og hans værk, at det grænser til chikane, slipper gudinden sin vrede løs mod Satyrens udsendte.

– Hurra, vi har sejret. Så kan han lære det! Men hvor  typisk, at bladaberne forsvarer forbryderen Thorvaldsen. Hvorfor holder Satyren hånden over det perverse svin? Er det fordi du selv er en amoralsk afviger. Det må du være, når du hævder, at en lille dreng er kærlighedsgud. Kan du ikke selv se, hvor sygt det lyder, sprutter retfærdighedens selvbestaltede gudinde.

Satyren fortrækker skyndsomst, da pøblen samler sig omkring den rasende kvinde, og stemningen bliver ond og truende.

Pøblens uoplyste enevælde

I stedet opsøger Satyren professor Jeremias Hansenius på byens universitet.

Han har studeret moralaktivisterne og betegner det som pøblens uoplyste enevælde. Moralisterne skelner ikke mellem kunst og virkelighed og tager alt for pålydende, påpeger professoren.

–  Det er mennesker, som aldrig åbner en bog. De færreste kan rent faktisk læse. I stedet gør de sig deres egne enfoldige betragtninger ud fra sladder og vildfarelser, der går på omgang blandt almuen. De tror fuldt og fast på, at jorden ikke er sfærisk. De benægter, at kopper og tyfus er sygdomme, og de hævder frejdigt, at Napoleon førte forsvarskrig mod resten af Europa, siger professor Hansenius.

Ifølge den lærde har lempelser af censuren gjort alting værre. De kan nu sprede deres vankundighed uhæmmet, og han tvivler på, at den overvældende opbakning, Thorvaldsen får fra ligesindede og kollegaerne i Guldalderkunstnerforbundet, gør nogen forskel.

– Mod dumhed kæmper selv de skønne kunster, oplysning og dannelse forgæves, sukker han. Så trækker han på skuldrene og tilføjer:

– Sådan er det nu, og tro mig, sådan er det også om 200 år.

Foto: papposilenos.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Bertel Thorvaldsen sygemeldt efter pædofili-hetz"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*