Oblattekst

Denne webside anvender oblater. En oblat er et laksegl eller et tekststykke skrevet i hieroglyffer, kileskrift, oldgræsk, fønikisk, latin samt andre senere verdenssprog, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den.

Satyrens annoncører og fortidige læsere aner ikke en kæft om, hvad en computer er, men jeg har forklaret dem, at det er en slags vokstavle, som alle kan skrive og tegne på, og alle kan læse. Den drives af en Voltasøjle og styres af en kugleramme og et timeglas.

Oblater hjælper med at huske indstillinger og målrette annoncer. Men op i Münchhausen med annoncerne. Alle Satyrens annoncer er indtil videre alligevel fake. Det ved annoncørerne intet om. Og I holder fandeme kæft med det. Jeg har brug for hver en høne, hver en drakme, hver en denar samt alle de floriner, dalere og blafferter, jeg kan presse ud af annoncørerne.

Når du besøger Satyren, indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at måle trafik på vokstavlerne ved hjælp af Google Analytics, der kan sammenlignes med De Vises Sten, så jeg kan se, hvilke fabler og tidener I synes bedst om. Der lægges også en oblat, når I deltager i en afstemning eller rater en historie eller en tegning, men det blæser Hannibals elefanter i snablen på. Jeg fikser alligevel alle afstemninger, polls og ratings for at booste mit ego større end Solkongens. Så ved I det.

Oblater kan ikke indeholde skadelig tekster såsom vers af P.A. Heiberg eller virus. For de af Satyrens forhistoriske læsere, som ikke er bekendt med moderne medicin, så kan vi kalde det for byldepest og pokker.

Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, så du kan få et målrettet tilbud på hestefoder, næste gang du kører på Via Appia. Og hvis du er komplet ligeglad med rabat på katapultsten, moderigtige snabelsko og krydderier fra Marco Polo Tradings seneste Kina-karavane, så er du godt dum, men bevares, hvis du insisterer, bør du slette dine oblater og holde dig langt, langt væk fra Satyren og læse Corsaren i stedet. Der er også så hyggeligt i Det Kongelige Biblioteks læsesal.

Hvis ikke jeg har sagt det, så bruger Satyren oplysningerne til statistiske formål, men Satyrens regnemestre Archimedes og Mester Leonardo, giver dem ikke videre til tredjepart bortset fra Inkvisitionen, Tempelridderne, Sheriffen af Nottingham og Kardinal Richelieu.

Du kan sende en budstikke og få oplyst, hvilke oplysninger om dig, Satyren indsamler og behandler. Vores sekretær Peder Griffenfeld vil omgående køre dig rundt i bureaukratiet og proforma rette ukorrekte oplysninger og på skrømt slette dem, selvom han i virkeligheden misbruger dine data til at få den næste tyran valgt i Athen.

Ved at besøge Satyren giver du samtykke til, at vi benytter oblater som beskrevet. Hvis du ikke længere ønsker at give samtykke til brugen af oblater, kan du vælge dem fra ved at ændre indstillingerne i din browser, som er en slags Orakel i Delfi, eller du kan bevæge dig rundt incognito, ligesom når du leder efter nøgne græske statuer og erotiske vægfresker fra Pompeii.