Påsken er aflyst: Jesus lever 4.91/5 (11)

Staten og Dansk Arbejdsgiverforening har akut grebet ind og aflyst resten af påsken. Desuden skal alle helligdage i år afskaffes.

Drop turen i sommerhus med svigermor, og kom tilbage på arbejde hurtigst muligt.

Sådan lyder beskeden fra en lang række af landets arbejdsgivere, efter det skærtorsdag kom frem, at Jesus faktisk slet ikke er død, men lever i bedste velgående.

– Vi har fra en frikirkepræst i Skælskør fået at vide, at Jesus lever. Og derfor har vi besluttet, at der ikke kan være en helligdag til at markere, at han er død, når han ikke er det, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til Satyren.

Staten tjener 27 milliarder

Ifølge overleveringen blev Jesus hamret op på korset engang i foråret i år 36.  Her skulle han ligesom den hedenske gud Wodin have været flere dage om at dø, ligesom han blev stukket med et spyd. Den præcise dag er ikke kendt, og derfor besluttede tidlige kristne at lade markeringen af hans død følge månekalenderen; en tommelfingerregel er, at påskedag falder første søndag efter første fuldmåne efter forårets jævndøgn.

Ifølge Beskæftigelsesministeriet er det en god nyhed for den danske økonomi, at påsken kan afskaffes. Fire ekstra potentielle arbejdsdage vil ifølge beregninger nemlig give en stigning i det danske BNP på hele 27 milliarder kroner.

– Vi gør det på den måde, at de resterende helligdage aflyses. Og de allerede afholdte dage veksles i stedet til feriedage, som beskrevet i feriepengeloven, siger Hummelgaard.

Frikirkepræst roser initiativ

Selvom meldingen bliver modtaget med skepsis og vrede hos mange, så falder meldingen i god jord i frikirken i Skælskør. Det siger frikirkepræst Frans Johannesen fra kirken Guds Lys i Skælskør.

– Alle, der tror, ved jo i forvejen, at Jesus lever. Derfor er påsken en højtid der ikke giver mening for de ægte troende, siger den populære præst messende.

Han peger på, at de danske påsketraditioner også er alt andet end religiøse.

– I Danmark i dag bruges dagen i stedet på at drikke brændevin og spise udrydningstruede ål og nyfødte lam. Selv hvis Jesus var død, så kan det umuligt være på den måde, han ville mene at hans død skulle markeres, siger præsten, mens han med sit eget blod maler et kors på væggen bag ham og bryder ud i sang for Satyrens udsendte, mens han prøver at uddrive den hedenske demon, han mener at selve det dansende gedebuk-lignende væsen i Satyrens navn udgør.

Påsken, eller pesach, som traditionen hedder på hebraisk, blev oprindeligt indstiftet, da jøderne var i Egypten. Her blev den brugt til at markere et folkedrab på egyptiske drenge som led i jødernes frihedskamp.

Illustration: Pixabay.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Påsken er aflyst: Jesus lever"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*