Totalt vildt: Henrik Qvortrup skifter til Satyren 4.89/5 (19)

Ekstra Bladets fyrede chefredaktør Henrik Qvortrup skifter til Satyren. Det vil gå ud over Satyrens troværdighed, mener tillidsrepræsentant. Vrøvl, siger bestyrelsesformanden.

Dansk presses største satiriker, Henrik Qvortrup, skulle kun bruge få dage på at lande sig et nyt job efter sortien fra Ekstra Bladets chefredaktion.  I det, der beskrives som en hundredeårsbegivenhed i mediebranchen, tiltræder han stillingen som overbladneger på verdens bedste satiremedie Satyren.

– Vi glæder os meget til at byde Henrik Qvortrup velkommen på Satyren. Han har i årtier leveret satire så virkelighedsnær, at man kunne tro det var sandt. Jeg ser frem til, at Qvortrup skærper Satyren dræberinstinkt, lærer os flere beskidte tricks og hamrer Satyrens kliktal i vejret.

Det siger formand for Satyrens bestyrelse Karl Friedrich Hieronymus, Baron von Münchhausen i en pressemeddelelse, som det er lykkedes Satyren at opsnappe.

Qvortrups drengedrøm

Til alle andre medier fortæller Henrik Qvortrup, at det er en drengedrøm, der går i opfyldelse, at han kan hengive sig totalt til historisk snage- og sladderjournalistik.

– Satyren er mit journalistiske ideal. Jeg lover endnu mere sensationspræget skandalesnavs hentet direkte ud af røven på historien af mine mange kilder, siger Henrik Qvortrup.

Det er blandt andet den kendte tis-tis kilde, som opsnuser sladder i Roms offentlige fællestoiletter. Henrik Qvortrup garanterer således slibrige detaljer fra Caligulas orgier. Hans informanter blandt Medicierne leverer snask til ”ugens giftmord”, som bliver en af Satyrens fremtidige ugentlige klummer sammen med side-9-nymfen.

– Selv forventer jeg at bruge sine talenter som Satyrens faste korrespondent ved Solkongens hof, siger Qvortrup.

–  Jeg er jo branchens ukronede hofsnog og vil trives som en so i en mudderpøl, tilføjer han gnækkende.

Mediebranchen er lettet

Både i medieverdenen og i dansk politik modtages Satyrens engagering af Qvortrup med stor lettelse og begejstring.

– Så slap vi af med det (censureret af red.). Det skal fejres sammen med de andre chefredaktører, og vi drikker os i hegnet sammen med spin doctorerne på Christiansborg, siger en ansvarshavende redaktør ved et landsdækkende omnibusmedie. Han ønsker at være anonym, da han frygter, at Qvortrup ikke udstår sin prøvetid på Satyren.

Ikke alle på Satyren er begejstrede for Henrik Qvortrup. Satyrens korrespondent i USA Mark Twain, som er tillidsmand og medlemsrepræsentant i bestyrelsen, er skeptisk. Han mener, Henrik Qvortrup ødelægger Satyrens troværdighed.

– Satyren har brugt et århundrede på at opbygge sin position, som et sjovt og begavet satiremedie med vid og bid. Det smadrer Qvortrup på under en måned, forudsiger Mark Twain.

Det afviser von Münchhausen kategorisk som noget vrøvl. Han oplyser, at Qvortrup tiltræder første juni under forudsætning af, at en livsforsikring falder på plads.

– De efterladte skal sikres, hvis Qvortrup bliver afsløret. Han slipper jo ikke med elektronisk fodlænke nogen steder i historien, lyder det fra von Münchhausen.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Totalt vildt: Henrik Qvortrup skifter til Satyren"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*