Biskop Ussher raser: Satyren narrer ham til ikke satirisk interview med evolutionist 4.8/5 (15)

Teologiske kredse i oprør over, at satiremediet Satyren lader evolutionstilhænger Charles Darwin interviewe en intetanende Biskop Ussher om Guds skaberværk. Satyren fastholder, at interviewet absolut ikke er satire.

– Hvordan forklarer du, at Gud skabte verden på kun seks dage med den mangfoldighed af arter, der findes, og hvordan var der plads til et par af alle dyr på Noas Ark?

Spørgsmålet fra Satyrens journalist får biskop James Ussher til at smile og tøve et kort øjeblik, så svarer han leende:

– Det forklarer jeg med, at Gud er almægtig.

Prompte følger et nyt spørgsmål:

– Hvordan kan du seriøst regne dig frem til, at verden er skabt for kun 4000 år siden, når der findes forsteninger af dyr og fossile muslingebanker i Andesbjergene?

Ussher ser skælmsk på journalisten. Han tror han deltager i et satirisk program. Hvad biskoppen ikke ved er, at programmet er dybt seriøst, og journalisten blot er et medium, som ordret formidler den berygtede evolutionstilhænger Charles Darwins vidensbaserede spørgsmål. Han sidder et andet sted og sender dem til journalisten med signalflag.

Biskop Ussher svarer med en undertrykt fnisen, at han har talt efter i Biblen, som er sand hele vejen igennem, fordi den er givet af Gud.

Så spørger journalisten, hvad han siger til, at navnet Ussher minder meget om ordet ”trasher” (engelsk for skraldespand).

– Øh, det har jeg ikke tænkt på, svarer biskoppen og knækker sammen af grin.

Føler sig ført bag lyset

Da Satyren senere offentliggør interviewet på sin tv-kanal, informeres Ussher om interviewets rette sammenhæng. Da han hører, at det ikke er satire, eksploderer han i et guddommeligt raseri.

I en bandbulle med hashtagget ”tro-er-ved-Gud-ikke-viden” stilet til Satyrens bestyrelse raser biskoppen over, at han ydmyges af en djævletilbedende gudsbespotter i, hvad han havde fået at vide, var et satirisk program med seriøse elementer.

”Jeg finder mig ikke i, at Satyren bruger mig på falske forudsætninger og udsætter mig for bespottelser fra Antikrists løgnagtige budbringer. Havde jeg vidst, hvad jeg skulle udsættes for, havde jeg sagt nej. Jeg havde i stedet sendt min gode ven Inkvisitionens grundlægger Ingatius af Loyola. Han ved nok , hvordan man lukker kæften på kættere”, skriver Biskop Ussher.

Giver videnskaben en stemme

Satyren har bedt Karl Friedrich Hieronymus, Baron von Münchhausen, som er bestyrelsesformand for mediekonglomeratet Satyren, om at forholde sig til Usshers kritik:

Hvorfor i alverden begynder vi på Satyren pludseligt at lave seriøse indslag?

I en verden præget af forloren satire, falske nyheder, konspirationsteorier og modstand mod fakta giver Satyren en stemme til evidensbaseret videnskab og seriøse forskere, som publicerer afhandlinger og skriver i ansete tidsskrifter fremfor på sociale medier og derfor ikke bliver hørt og taget alvorligt af Danmarks Radio og andre satiremedier. I virkeligheden er det jo udspekuleret og geniale satire, svarer von Münchhausen.

Satyren erfarer, at Satyren planlægger at lade astrofysiker Anja C. Andersen være den skjulte interviewer, når Tycho Brahe skal konfronteres med astrologi og stjernernes determinisme.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Biskop Ussher raser: Satyren narrer ham til ikke satirisk interview med evolutionist"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*