Maren Hansdatter kaster valgvarsler: Usikker på om Mette Frederiksen fortsætter 4.94/5 (17)

Maren Hansdatter kan ikke opdrive minkindvolde at spå i. Hun kan derfor ikke sige, om Mette Frederiksen fortsætter som statsminister.

– Når tonen i kjøbenhavnske saloner er skinger, så stemmer folk og fæ på Inger.

Sådan lyder forudsigelsen fra Kongerigets valgkloge kone Maren Hansdatter. Hun har taget valgvarsler for Satyren op til valget den 1. november, mens hun har siddet ved rokken og spundet.

Dermed spår hun et godt valg til Inger Støjberg, som hun mener kan sætte 12 tællelys i sin  valgkage.

Derimod forudsiger hun, at Det Radikale Venstre får et dårligt valg. Hun bygger ikke sin spådom på egentlige varsler, da de radikale er komplet uforudsigelige.

– Ikke engang Vor Herre kan regne de radikale ud, og det valgvarsel, der  forudsiger de radikales sind, kender ingen endnu, men jeg har lagt mærke til, at degnen i tide og utide render daglejere,  tjenestefolk og fattighuslemmer på døren for at få deres stemmer. Det tyder på, at hans parti er i uføre, for som jeg kender degnen, skal der meget til før, han letter sin rumpe og gør dagens dont.  

Ellepige fremfor Ellemand

Hun spår  Bondevennernes arvtagere og Jakob Ellemann-Jensen et dårligt valg, for som hun bemærkede sankthansaften, dansede ellepige  frem for ellemand, og det er ikke noget godt tegn, slår Maren Hansdatter fast.

Derimod vil arvtagernes tidligere formand Lars Løkke Rasmussen opnå et pænt resultat. Maren Hansdatter arbejder som vaskekone hos proprietær Eriksen, og hun har taget varsel i bremsesporet i proprietærens underbenklæder.

– Jo længere fjært, jo prægtigere stjært, som man siger. Det peger på, at en mand med så mange underbenklæder som hr. Løkke har noget at fjærte i og lykken står ham bi, forudsiger Maren Hansdatter.

Hvad angår Højres arvtagere og deres statsministerkandidat Søren Pape Poulsen, så står han til et dårligt valg, for som hun siger med de vise ældgamle ord: “For en pave gjort i Viborg herligheden hurtigt forgår”. Et ringe udfald vil også overgå Dansk Folkepart, forudsiger den kloge valgkone ud fra det kendte varsel, at en hoven knivsmed tjener ingen ærlig skærsliber.

Mangler minkindvolde

Hvem der bliver statsminister har Maren Hansdatter derimod vanskeligt ved at forudsige, da hun har været afskåret fra at spå i sit sædvanlige medium, når det gælder statsministerposten.

– Jeg kan altid se i indvoldene fra en mink, hvem der bliver konseilspræsident, men jeg kan ikke skaffe en mink, selvom jeg ved Gud har gjort alt, hvad der står i min magt, og der er nu engang for stor statistisk usikkerhed i at spå i indvoldene fra en ilder eller en ræv, siger Maren Hansdatter.

Hun er dog sikker på, at Danmark nok skal få en konseilspræsident. Hvis alt går galt, står Estrup klar til at lede landet med en sikker hånd og finlige provisorier.

Foto: Ukendt fotograf. Give Lokalhistorisk Arkiv  – Arkiv.dk.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Maren Hansdatter kaster valgvarsler: Usikker på om Mette Frederiksen fortsætter"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*