Den Gamle By i Aarhus fusionerer med Christiania 4.9/5 (20)

Under navnet Det Skæve Museum, slår Den Gamle By i Aarhus sig sammen med Fristaden Christiania. Det skal bane vejen for ny og provokerende formidling af samtidshistorien.

En ny og usædvanlig museumsfusion har set dagens lys. Fra og med sommersæsonen 2019 slår Den Gamle By i Aarhus pjalterne sammen med Fristaden Christiania i København. Det nye museum får navnet ”Det Skæve Museum” og skal levendegøre samtiden på en ny og provokerende måde.

Thomas Bloch Ravn, der er direktør for Den Gamle By, forklarer sammenlægningen med, at museer og fristæder skal udvikle sig og hele tiden engagere sig i nye måder at nå sit publikum på, få dem til at undre sig og engagere sig og samtidig være en sund forretning med fokus på bundlinjen.

Sammen med Politimuseets frivillige arrangerer vi daglige razziaer, hvor betjente i kampuniform stormer og rydder Pusher Street

– Folketinget og skiftende regeringer har endnu ikke fundet ud af, at de skal øge bevillingerne til Den Gamle By, så de som minimum kommer på højde med statens egne museer. Så vi tror på, at vi kan tiltrække flere tilskud og udvikle en bedre forretning ved at indtage København, siger Thomas Bloch Ravn.

Pusher Street bliver museumsgade

Det skæve Museum skal formidle 68’erne og levendegøre de frisindedes historie for et nutidigt publikum. Derfor genåbner Pusher Street og indrettes, som den så ud i 1980’erne.

Thomas Bloch Ravn fortæller, at museet opretter et formidlingslav af frivillige pushere, rockere og hashhoveder. De skal skabe liv og glade dage, mens de formidler til publikum.

– Sammen med Politimuseets frivillige arrangerer vi daglige razziaer. Betjente i kampuniform stormer og rydder Pusher Street, mens christianitter lægger sig imellem, og bagefter kan børn få lov til at slå med en rigtig knippel og klappe en narkohund, fortæller Thomas Bloch Ravn. Han tilføjer, at der også vil være brugerinddragelse, hvor publikum kan være med i en demo og synge med på “I kan ikke slå os ihjel“.

Sælger ikke ægte hash

Han understreger, at formidlerne kun lader som om, de er skæve. De sælger naturligvis ikke ægte hash, men noget der ligner, lavet af museets rekvisitmager.

Thomas Boch Ravn lover, at der til gengæld vil være masser af andre fristende varer i Pusher Street. Den skal fungere som museumsmarked med madboder og butikker med alt, hvad den glade flipperfamilie og deres børn begærer.

Folk sætter jo mere pris på dét som koster, og dér vil vi selvfølgelig gerne være med til at sikre en mindeværdig oplevelse

-Vi kommer naturligvis til at tage en pæn entré ligesom i Den Gamle By, der har én af Danmarks højeste billetpriser. I København kan vi nok lægge niveauet lidt højere, ikke mindst af hensyn til turisterne. Folk sætter jo mere pris på dét som koster, og dér vil vi selvfølgelig gerne være med til at sikre en mindeværdig oplevelse. Vi skal jo ikke lave museum for at tjene penge, men tjene penge, så vi kan lave et museum, der hele tiden tiltrækker endnu flere. Der er simpelthen ikke nogen grænse!

Rocker bliver museumsformidler

En af de frivillige som skal formidle Pusher Street er eksrockeren Gokke. Siden christianitterne frivilligt lukkede gaden sidste år, har han været på kontanthjælp. Han ser derfor Det Skæve Museum som en stor mulighed.

– Jeg savner sgu Bjarne Benlås og narkopatruljens schæferhunde, så jeg glæder mig til at komme i gang igen. Bjarne og mig har talt om at lave nogle flotte stunts, siger Gokke, som skal optræde i specialpolstret dragt med forstærket buksebag.

Christianias beboere hilser også fusionen velkommen.

– Vi er efterhånden selv blevet museumsgenstande. Med det rend af turister og andre nysgerrige, så kan vi jo ligeså godt få det bedste ud af det og få nogle skejser i kassen. Det er jo gået op for os, efter vi frikøbte staden, at det jo koster sindssygt mange kugler at drive lortet, siger fristadens talsmand Frede Fjolleurth.

Det Skæve Museum indvies officielt af Hendes Majestæt Dronningen og politisk leder for Alternativet Uffe Elbæk.

Foto: News Øresund – Peter Mulvany, mashup Madam Magdelone.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Den Gamle By i Aarhus fusionerer med Christiania"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*