Radikaliseret jødisk prædikant stak af fra restaurantregning 4.96/5 (27)

Selvbestaltet jødiske profet anholdt for bedrageri. Sammen med 12 tilhængere løb Jesus af Nasaret fra regningen på en restaurant i Jerusalem. Hård straksdom venter.

Romersk politi arresterede natten til fredag en radikaliseret jødisk profet og prædikant. Han sigtes for bedrageri og gadeuorden. Manden, der går under navnet Jesus af Nasaret, festede sammen med en hård kerne af tilhængere på restaurant Den Glade Tømrer i Jerusalem og skred fra regningen.

Kroværten forklarer, at selskabet opførte sig upassende og var til gene for etablissementets øvrige gæster.

Det er mig en gåde, hvordan de blev så berusede af vand alene, fortæller værten

– Prædikanten startede med at vaske sine ledsageres fødder, som om det var et wellness-center, siger værten og fortæller, at selskabet derefter gik hårdt til den.

– De åd og drak, som om det var deres sidste måltid. Jeg måtte flere gange tysse på dem, men de grinede bare og fortalte mig syrede lignelser, hvorefter de bestilte mere vand. Det er mig en gåde, hvordan de blev så berusede af vand alene, fortæller værten.

Han beskriver, hvordan en af dem var så fuld, at han ikke kunne sidde ordentligt på sin egen plads, men væltede sig ind over prædikanten.

Medbragte krukket maler

Med sig havde de bragt en krukket lejlighedsmaler, der kaldte sig Mester Leonardo. Han skulle forevige måltidet, men havde skældt ud på både gæster og personale, som gik i vejen eller tog udsynet.

Da jeg ville have mine penge sagde prædikanten bare: ”ingen kan tjene to herrer, I kan ikke tjene både Gud og mammon”, hvorefter de skred uden at betale

– Det er for meget, at folk nu om dage i tide og utide skal male billeder af deres mad, lyder det fra den hovedrystende vært.

Da den højrøstede flok rejste sig for at ture videre rundt i byen, ville værten  have sin betaling, men Jesus af Nasaret stirrede blot saligt på ham og rystede på hovedet.

– Regningen var løbet op i adskillige talenter. Da jeg ville have mine penge sagde prædikanten bare: ”ingen kan tjene to herrer, I kan ikke tjene både Gud og mammon”, hvorefter de skred uden at betale en shekel, siger værten.

Værten kontaktede omgående byens politipræfekt, der senere på natten anholdt prædikanten i en af byens offentlige haver.

Hård straksdom

Myndighederne har fået nok af Jesus af Nasaret og hans radikaliserede tilhængere. Judæas statholder Pontius Pilatius forklarer, at prædikanten længe har været en torn i øjet både på den romerske øvrighed og den almindelige jødiske befolkning.

Det er jo ingen kunst at leve i fattigdom, når man skrider fra regningen

De har fået nok af den rebelske profets provokationer og respektløshed. Uroen ulmer, og folk er i oprør.

– Her kommer han og påstår, at han er Messias og Guds udvalgte. Han kalder sig selv for den salvede, men prædiker et liv i fattigdom, og han færdes hellere blandt tiggere og glædespiger end rige og skriftkloge. Det er radikaliseret humble bragging, når det er værst. Det er jo ingen kunst at leve i fattigdom, når man skrider fra regningen, siger Pontius Pilatus.

Derfor lover statholderen en hård straksdom. Den forventes afsagt og eksekveret allerede i dag.

Illustration: Leonardo da Vinci – pimpet op af ukendt.

Vurder denne artikel

2 Kommentarer på "Radikaliseret jødisk prædikant stak af fra restaurantregning"

 1. Carsten Madsen | 22. juli 2019 ved 8:10 | Svar

  Chokerende artikel.
  Jeg har fra fortrolig kilde ladet mig fortælle, at selvsamme person endte sit korte liv som verdens første berømte pinup, og senere blev litterær hovedperson i en global bestseller, der er oversat til et utal af sprog. Pga bogens store succes er der lavet et utal af opfølgere, der dog ikke kunne kæmpe sig op i på samme salgstal.
  – men nu skal man jo heller ikke tro på alt det, man hører.

  • Papposilenos | 22. juli 2019 ved 12:10 | Svar

   Hvis De vil undgå at høre noget, De ikke ønkser at tro på, bør De nøjes med at læse Dem til den indsigt, Satyren bibringer Dem

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*