Sikkerhedspolitisk gamechanger: Danmark og Romerriget indgår forsvarsaftale 4.92/5 (12)

Foto: Hans Splinter.

Den danske regering og det romerske senat har indgået en forsvarsaftale. Den betyder romerske legionærer på dansk grund.

Fremover kan du møde romerske legionærer i danske byer og på danske landeveje. Snart kan du opleve krigsgalejer fra den imperiale romerske flåde lægge til ved langelinje og danske flådestationer.

Det bliver en realitet efter, at Danmark og Romerriget har indgået en forsvarsaftale. Den løber i 10 år og er uopsigelig af begge parter.

På et pressemøde i dag i Vingsted Jernaldercenter præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) og forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) aftalen, som blev underskrevet tidligere på dagen.

– Vi lever i usikre tider. Presset på Danmark og vores allierede i Vesten stiger. Det sker, fordi fjender af vores demokratiske værdier vil os til livs. Det danske forsvar, NATO og USA er langt hen ad vejen garanten for , at vi kan leve frit og trygt, men de sidste års udvikling viser med al tydelighed, at det ikke er nok. Derfor har Danmark i dag underskrevet en aftale med Romerriget, som skaber sikkerhed for Danmark i et historisk perspektiv, sagde Mette Frederiksen og tilføjede:

– Kære, danskere. I kan ligeså godt vænne jer til synet af romerske legionærer i gadebilledet og lyden af latin, nede i Brugsen, når de handler linser, hirse og garum. Så tag godt imod dem.

Tre legioner udstationeres

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen præsenterede aftalens detaljer. Den indebærer, at tre romerske legioner udstationeres på dansk grund i lejre nær danske historiske formidlingscentre. Samtidig åbner Danmark sine flådestationer for romerske krigsfartøjer.

De romerske styrker i Danmark er underlagt restriktioner. Danmark tillader ikke sygdomsinficeret ammunition til kastemaskiner, og krigsgallejer større end triremer (krigsfartøj med roere i tre dæk, red.) får ikke lov at anløbe dansk havn. De romerske legionærer er underlagt den miltære Romerret, så de opfører sig helt sikkert pænt.

Som begrundelse for aftalen sagde Troels Lund Poulsen:

– Der er ingen tvivl om, at NATO-samarbejdet og vore forenede styrker altid kan tilbagevise angreb fra enhver konventionel moderne krigsmagt såsom Rusland, men når det kommer til førmoderne krigsførelse uden brug af ildvåben, er vestlige styrker uden erfaring. Det så vi under briternes Zulu-krige i 1800-tallet og general Custers nederlag til indianerne ved Little Big Horn.

– Forsvarets Efterretningstjeneste forudser i den seneste trusselsvurdering, at Ruslands militære kræfter er så eroderede, at et eventuelt angreb på Danmark vil ske med midler, som var moderne omkring Kristi fødsel. Her er den romerske hærs erfaringer og evner altafgørende. Legionerne har vist deres værd i utallige skarpe situationer af den slags.

Vil stække germanske barbarer

På  spørgsmålet, om Danmark ikke løber en moralsk risiko ved at indgå en aftale med et regime kendt for sine notorisk depraverede, utilregnelige og sadistiske kejsere, svarede Mette Frederiksen, at Danmark allerede er allieret med totalitære regimer.

Hun understreger, at hun uden problemer håndterede Donald Trump, dengang han var USA’s præsident, så en romersk kejser ser hun ikke som nogen udfordring.

Til Satyren oplyser Senatet i Rom, at med aftalen får den romerske hær sandaler på jorden i Germanien. Det øger mulighederne for at kontrollere og imødegå angreb fra de germanske barbarer, som konstant truer Romerrigets nordgrænser langs Rhinen og Donau.

Foto: Hans Splinter.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Sikkerhedspolitisk gamechanger: Danmark og Romerriget indgår forsvarsaftale"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*