Museer har blandet succes med historiske madoplevelser til turister 4.92/5 (12)

Danske museer satser stort på at give udenlandske turister en kulturhistorisk madoplevelse, men modtagelsen har været blandet.

En hotdog med det hele på Nationalmuseet eller et glas Rosenborgvin i kongelige gemakker. Og hvad med smørrebrød på Arbejdermuseet eller en middag hjemme hos helt almindelige danskere.

Aldrig har der været så mange tilbud om gastronomiske oplevelser med et kulturhistorisk tvist til udenlandske turister, men de har modtaget konceptet meget forskelligt. 

En af dem, der er begejstret for en kulturhistorisk madoplevelse, er Gǒu Xiāngcháng fra Beijing i Kina. Satyrens udsendte møder ham i Palægården på Nationalmuseet, hvor han nyder en af de hotdogs, som museet med stor succes har serveret sommeren over.

– Det er en meget veltilberedt hund, og den smager rigtig godt. Jeg elsker hund, men det her er den del af hund, jeg normalt ikke spiser, så jeg er positivt overrasket, siger Gǒu Xiāngcháng, som skal have en hotdog mere og måske også en med hjem.

Velsmagende værter

Også Visit Copenhagens koncept Eat with the Danes, hvor udenlandske turister tilbereder en middag sammen med en dansk familie, falder i turisternes smag.

Familien Kwahumaa-Alohiani fra Papua Ny Guinea har været til middag hos familien Jensen i Hvidovre. Det blev et måltid, de sent vil glemme.

Moderen i familien fortæller, at de alle er vilde med Eat the Danes.

– Det var meget gæstfrie mennesker, vi skulle have til middag, og selv om de var lidt på den fede side efter vores smag, så var de meget velsmagende, men rødkål og asier er noget vi skal vænne os til, fortæller fru Alohiani.

Kommunistisk øl-propaganda

Det er dog ikke alle steder, at mad med historie falder i lige god jord. Ægteparret Don og Phyllis Sackemnow fra Kalamazoo i USA brugte et par timer af deres krydstogtstid i Købehavn på en frokost på Arbejdermuseet.

De endte med at føle sig krænkede af den ledsagende Stjerne-pilsner, som de opfatter som kommunistisk indoktrinering.

– Maden var af overraskende god kvalitet, når man tager i betragtning, at Danmark er et kommunistisk land, men det var ren socialistisk propaganda at servere øl i flasker med rød stjerne på, siger Don Sackemnow.

Rosenborgvin skræmmer

Helt galt er det gået på Rosenborg Slot, hvor sommerens eksklusive vinsmagninger med Rosenborgvinen i centrum flopper totalt.

Eventkoordinator Lisbeth Tastevin Larsen fortæller, at Winespectator var meget hård i sin anmeldelse af Rosenborgvinen og spydigt skrev, at den er på højde med Chateau Caix’ bedste årgange.

Hun forklarer, at Rosenborg nu arbejder på en relancering på det svenske marked.

– Vi har fået meget positiv respons på vores All you can Drink Wine Bar i riddersalen, og vi forventer, at det redder sæsonen, siger Lisbeth Tastevin Larsen.

Illustration: En ganske velsmagende hotdogs: Foto Papposilenos.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Museer har blandet succes med historiske madoplevelser til turister"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*