Skuffede vikinger: Rejs ikke med Plyndringseksperten! 4.88/5 (16)

Rejsegarantifonden har modtaget et trecifret antal runestave med klager over Plyndringsekspertens togter.

Hvis sommeren skal stå i plyndringens tegn, gør man klogt i at gå uden om ‘Plyndringseksperten’. For tiden vader de i utilfredse kunder.

Én af Plyndringsekspertens utilfredse kunder er Torben Tværmule, som endda har rejst en nidstang udenfor arrangørens bolig og kontor. Han havde købt en rejse til Irland i foråret, og set frem til en dejlig tur med et godt udbytte.

Men sådan gik det ikke. Maden var rådden og desuden viste det sig, at deltagerne selv skulle ro. Det betød, at turen over havet kom til at tage væsentligt længere end planlagt, hvilket selvsagt gav mindre tid til plyndringer.

-Jeg havde taget min søn Torsten på 16 vintre med, fordi jeg syntes, vi skulle have sådan en rigtig far-og-søn tur. Der var flere andre unge med, og de ror jo ikke så hurtigt som os andre. Men det kunne nu også være ret ligemeget, for da vi kom frem viste det sig, at der absolut intet var at røve og plyndre. Hverken guld, sølv eller klostre. Bare nogle forblæste landsbyer med bønder og magre geder.

Ingen at voldtage – kun bedstemødre

I reklamematerialerne var togtdeltagerne blevet lovet en festlig afslutning i form af ‘en dejlig aften med rig mulighed for voldtægt af de lokale’.

Torben Tværmule var også skuffet over denne del af rejsen:

-De eneste kvinder, man kunne opdrive, var nogle gamle, udhungrede bedstemødre, der sad med deres lige så udhungrede børnebørn. Det endte faktisk med, at vi delte vores såkaldte ‘festmåltid’ med dem, selvom de var så gamle, at de dårligt kunne tygge grød. Lidt mjød kunne de trods alt godt få ned, og det var sådan set en meget hyggelig aften. Men dén slags styrker jo slet ikke vores brand som blodtørstige voldsmænd, hverken nu eller i fremtiden, siger Torben Tværmule ærgerligt.

Afviser kritik

Ejeren af “Plyndringseksperten’, Loki Lumskebrog, kan slet ikke genkende kritikken. Han fremhæver, at ‘ro-selv-konceptet’ er gængs praksis for rejsende på økonomiklasse. At deltagerne ikke brød sig om de nydelige, modne kvinder i de udvalgte landsbyer, mener han heller ikke, at han som arrangør kan klandres for. Han fremhæver tværtimod, at denne gruppe nok kunne have lært de unge ét og andet, og derfor var meget velvalgt i forhold til målgruppen.

-At landsbyboerne havde gemt sig selv, deres værdier og kvinder sådan, at en samling slappe charterturister ikke kunne finde dem, kan vi ikke klandres for. Vores research var i orden! fastslår Loki Lumskebrog.

Konflikten er blevet uløselig, og Torben Tværmule erkender, at han kunne være fristet til at søge en nem løsning:

– Ret beset har jeg naturligvis mest lyst til at hamre skallen ind på ham. Men på den anden side. Hvis jeg kører en klage, får jeg måske mulighed for at sælge ‘Plyndringseksperten’ og hans familie på trællemarkedet. På dén måde kan jeg trods alt få lidt af det sølv tilbage, som jeg har spildt, fremturer Torben Tværmule.

Foto: Hugh Hume, Flickr.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Skuffede vikinger: Rejs ikke med Plyndringseksperten!"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*