Massiv mediedækning af kattemajestæt-udråbelse i Assentoft 4.92/5 (13)

DR og TV2 dækker massivt udråbelse ny kattemajestæt under fastelavnsfest i Assentoft.

Randersgarden er trukket op foran Assentoftskolen. Kareten, en buggytrailer af mærket Variant, holder spændt for en rød Ferguson 35 traktor og venter på, at den nykårede kattemajestæt, som i år blev en kattekonge, stiger ind. Han hedder Lucas, går i tredje klasse og er just blevet kronet som vinder af årets tøndeslagning.

Snart kører han fra skolen til parkeringspladsen foran Superbrugsen, hvor selve udråbelsen foretages  og han kundgør sit valgsprog.

Fra en pavillon foran skolen dækker DR begivenheden massivt.

Kongehuskorrespondent Cecilie Nielsen fortæller begejstret værterne Kåre Quist og Stéphanie Surrugue, hvordan kattemonarkiet oprinder i middelalderens valgkongedømme, hvor magten ikke gik i arv, men kongsemnerne kæmpede om tronen.

Kong Gulerod

Ud af aulaen træder kattemajestæten. Han er klædt ud som en gulerod med en gylden papkrone på den grønne top. Kong Lucas tiljubles af godt et hundrede glade forældre og skolekammerater, som vinker med fastelavnsris og små Dannebrogsflag.

– Der har vi Kong Gulerod, lyder det onkelagtigt fra Kåre Quist, mens royal modeekspert og designer Jesper Høvring falder i svime over udklædningen.

– En virkelig bedårende hjemmegjort gulerodsdragt i orange nervøs velour med en casual grøn top, som giver mindelser om et ryatæppe. Jeg er vildt imponeret over den kreativitet, der er lagt i udklædningen, når man betænker, at vi befinder os nær Randers, hvor de fleste vælger den nemme og prollede løsning og køber en ridder- eller astronautdragt i Bilka, siger Jesper Høvring.

Kong Lucas stiger ind i kareten, som sætter i gang med Randersgarden forrest og en eskorte fra den lokale ponyrideklub udklædt som husarer. Imens skyder tv-kameraer og ugebladsfotografer løs. Kareten begiver sig ud på ruten ad Skolevej og Stadionvej for via Essenbækvej og Volkmøllervej at ende på parkeringspladsen foran Superbrugsen på Storevej.

Det sker i adstadigt tempo, så folkehavet kan nå ned til Superbrugsen og tage imod. Langs ruten har et halvt hundrede glade mennesker taget opstilling i sjove udklædninger viftende med flag, mens skolepatruljen sørger for trafikal ro og orden.

På Essenbækvej står TV2’s Ulla Therkildsen og interviewer Assentofts stolte katteroyale borgere på direkte fjernsyn.

Pølsehorn og træstammer

Foran Superbrugsen har TV2 slået sin pavillon op. Her er Go’ Morgen kokken Claus Holm i gang med at præsentere traktementet ved det offentlige kåringstaffel. Det består af pølsehorn, pizza slices, træstammer og romkugler fra Brugsens bager skyllet ned med COOP sodavand og Pokalpilsner

– Jeg er imponeret over det helt igennem folkelige traktement. Det viser en ydmyg kattemajestæt, som er helt nede på jorden og ikke gør sig finere end folk er flest på Randersegnen, siger Claus Holm, inden han afbrydes af værten Natasja Crone, fordi den nye kattekonge kigger frem fra et åbent vindue i Superbrugsens bygning.

Brugsuddeler Martin Jul Pedersen udråber byens nye kattekonge, som lidt betuttet fremstammer sit valgsprog:

“- “Fortnite bringer børn sammen, lyder valgsproget”.

Mens forsamlingen jubler, tørrer Berlingske kongehusekspert Jakob Steen Olsen, en tåre bort fra øjenkrogen i TV2’s pavillon. Han roser valgsproget for at være et valgsprog af tiden. Så konstaterer han, at kattemonarkiet står stærkt i Danmark.

– I dag viser os, at kattekonger og kattedronninger er mere populære end nogensinde og har en fremtid i Danmark. Det kan Halloween ikke rokke ved, og jeg er i dag stolt over at være dansker, siger Jakob Steen Olsen.

Bag ham er den glade forsamling spontant brudt ud i sang, og mens eftermiddagsmørket falder på, synger et par hundrede struber ”kan du gætte, hvem jeg er”.

Mashup: DALL-E3/Copilot.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Massiv mediedækning af kattemajestæt-udråbelse i Assentoft"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*