DF kræver Moesgaards mongolske mumie udvist 4.6/5 (10)

leif plith lauritsen Alex Ahrendtsen Moesgaard Mumie

Vold, brandstiftelse og krænkende adfærd fra en mongolsk kriger-mumie udstillet på Moesgaard Museum får DF’s Alex Ahrendtsen til at kræve den udvist af Danmark. Han kalder nu de ansvarlige ministre i samråd.

En 800 år gammel mongolsk mumie har udvist voldelig og krænkende adfærd under og efter åbningen af Moesgaard Museums udstilling På Djengis Khans stepper. Det får Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen til at kræve mumien udvist og hjemsendt.

Ifølge vidner optrådte mumien, der i kataloget omtales som en af Djenghis Khans krigere, meget aggressivt under åbningsreceptionen.

Receptionsanmelder og livsstilsblogger Solena Muusmann oplevede begivenhederne på tæt hold.

– Den forstyrrede talerne med tilråb, maste sig foran i køen til buffeten, tog vinglas ud af folks hænder, kastede med flasker og slog ud efter receptionsgæsterne med et sværd, siger en rystet Solena Muusmann.

Anholdelsen skete efter, at mumien, sammen med et polterabendselskab fra Randers, havde hærget restaurant China Wok-House

Hun tilføjer, at den også befamlede tilfældige kvinder og prøvede at tvinge deres mund åben for at tjekke deres tænder. Imens råbte den en masse på mongolsk. Hendes veninde, som studerer centralasiatisk sprog og kultur, forstod så meget, at mumien fandt kvinderne for magre til, at den ville købe dem som slaver.

– Det var en meget grænseoverskridende og krænkende oplevelse, som i den grad vil trække ned i min anmeldelse af åbningsreceptionen, siger Solena Muusmann.

Bytter mumie ud med Grauballemanden

På et tidspunkt gik mumien amok, da man bad den dæmpe sig, og der udbrød panik. Ifølge Østjyllands Politi, udnyttede mumien panikken til at stikke af på en hest, som den stjal fra et nærliggende stutteri.

Ud på aftenen anholdt Østjyllands Politi den mumificerede mongol-kriger samt hest på Åboulevarden i Aarhus indre by. Anholdelsen skete efter, at mumien, sammen med et polterabendselskab fra Randers, havde hærget restaurant China Wok-House og stukket den i brand.

Krigermumien sigtes nu for vold, brandstiftelse samt overtrædelse af våbenloven, da den ved politiets ankomst truede betjentene med sin medbragte bue og pile.

Alex Ahrendtsen frygter, at der åbnes en ladeport for militante Djengis Khan-tilhængere, som ikke vil tilpasse sig det danske samfund, slår sig ned i jurt-ghettoer og forlanger hestekød i børnehaver og vuggestuer

Direktør for Moesgaard Museum Mads Kähler Holst er chokeret og beklager den voldsomme episode. Han forklarer, at mumien stammer fra en tid med andre normer for god opførsel.

– Jeg er dybt rystet, og vi har tydeligvis undervurderet dens evne til at forstå nutidige normer og sociale koder, selv om vi havde mumien igennem et længere introforløb, siger Mads Kähler Holst.

Han oplyser, at udstillingen kører videre som planlagt. Grauballemanden har nemlig sagt ja til at overtage mumiens plads, så længe udstillingen varer.

Kræver mumien udvist

Begivenhederne får også politiske konsekvenser. Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen kræver, at den mongolske krigermumie omgående udvises og hjemsendes.

– Jeg er ikke imod mumieindvandring generelt. Egtvedpigen er jo et strålende eksempel på et velintegreret tysk fortidsmenneske, men en primitiv mongolsk mumie udgør en fare for samfundet og hører ikke til her. Den skal med det samme udvises af Danmark for bestandigt, siger Alex Ahrendtsen og fortsætter:

– Der er et hul i loven, når bevæbnede mumier, som er kendt for notorisk at angribe kristne folkeslag, sniger sig ind i landet under dække af kulturudveksling. Mumien viser med al tydelighed, at den ikke anerkender vores danske normer og blæser på danske værdier.

Alex Ahrendtsen frygter, at der åbnes en ladeport for militante Djengis Khan-tilhængere, som ikke vil tilpasse sig det danske samfund, slår sig ned i jurt-ghettoer og forlanger hestekød i børnehaver og vuggestuer.

Han har derfor kaldt udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg samt kulturminister og kirkeminister Mette Bock i samråd med det formål at standse mumieindvandring fra Mongoliet.

Hverken Inger Søjberg eller Mette Bock ønsker at kommentere sagen og det kommende samråd ud over, at de tager kage med.

Tegning: Mester Ictum

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "DF kræver Moesgaards mongolske mumie udvist"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*