Kong Christoffer jubler over skyhøje grundværdier 4.92/5 (12)

Vurderingsstyrelsens eksorbitante nyvurderinger af grundværdier sikrer Christoffer den Andens muligheder for igen at opnå titlen konge af Danmark.

Ikke alle skælder ud over Vurderingsstyrelsens bizart høje nyvurderinger af grunde og ejendomme. Nogle få er faktisk ganske godt tilfredse med de eksorbitante grundværdier.

En af dem er den for tiden landflygtige danske konge Christoffer den Anden. For ham er grundværdistigningerne returbilletten til Danmark og kongemagten.

– Vurderingsstyrelsen skal ikke høre et ondt ord fra mig over de nye ejendomsvurderinger, tværtimod. De kunne sagtens have givet dem et gedigent nøk opad, hvis du spørger mig, siger Christoffer den Anden storgrinende.

Det er præcis, hvad Satyren gør, da vi møder ham, mens han inkognito slutter en ejendomshandel i Sakskøbing, hvor han agter at flytte til, når han vender tilbage til Danmark.

Han forklarer, at han må down size og er på udkig efter et mindre byhus, som han kan ophøje til kombineret hovedstad og kongerige, når han snart igen indtager titlen af dansk konge.

Større økonomisk råderum

Årsagen til kongens begejstring skyldes grundværdiernes betydning for hans og kongerigets økonomi.

– Jeg er sgu lidt på røven, og der er brug for at pantsætte riget for at sikre min tilbagevenden. Med de nye grundværdier får jeg som rigets regent mange mark sølv i øget grundskyld, som sikrer et vist økonomisk råderum. Det er godt for statskassen, og det er godt for mig, fordi jeg får råd til at erhverve Sakskøbing og leve standsmæssigt, siger en svært tilfreds Christoffer og tilføjer:

– Sakskøbing er sgu ikke noget særligt, men udsigten var Døllefjelde-Musse eller Øllebølle. Jeg takker Vurderingsstyrelsen for at sikre mig indtægter til en passende livstil. Så lad blot Gud beholde sit Himmerige, hvis jeg må beholde Sakskøbing.

Selv er han rimelig kold over for ejendomsværdiskatten på sin egen bolig,. Som konge er han nemlig fritaget for at betale skat.

Holstenske grever skumler

At kongen er i økonomiske uføre skyldes til dels den gæld, han overtog fra sin fra bror Erik, da han efterfulgte ham som konge. Dertil kommer gæld efter fejslagne magtkampe mod tyske hertuger. Derfor har han  indgået en aftale om at pantsætte riget til sin holstenske halvbror Johan og dennes fætter Gerhard som betaling for, at de sikrer ham kongemagten.

For de to holstenske grever kommer den øgede grundskyld som en streg i regningen. Grev Johan ser ikke med milde øjne på situationen, og Grev Gerhard har revet det meste hår af hovedet i ren ærgrelse, men de kan intet gøre, meddeler de to grever Satyren via deres herold.

De accepterer vilkårene. Aftalen er beseglet, og selv en holstensk greve har en ære at leve op til, men de agter at tage en kammeratlig samtale med Vurderingsstyrelsens ledelse, oplyser herolden.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Kong Christoffer jubler over skyhøje grundværdier"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*