Mette Frederiksen: Hvordan regerer jeg uden Folketingets fredsforstyrrere? 4.76/5 (21)

Konseilspræsident J.B.S. Estrup giver Statsminister Mette Frederiksen gode råd om, hvordan hun regerer uden om det besværlige folketing.

Kære Satyren

Som Danmarks statsminister vil jeg naturligvis kun det allerbedste for mit land og mit folk. Jeg befinder mig imidlertid i en meget alvorlig krisesituation, som truer mig og min regerings ministre på livet; nå ja og landets borgere ligeledes.

Jeg står ved, at der begås fejl; og ja, danskerne har begået fejl, mange fejl, og jeg gør mit bedste for at træffe de for nationen vigtige beslutninger, uden at uvedkommende borgere, eksperter og politikere blander sig, men her på det seneste har oppositionen forstyrret min arbejdsro så voldsomt, at jeg måtte ofre en minister for at få fred.

Lige lidt hjælper det. Lederen af bønderkarlepartiet udviser en voldsom passiv aggressivitet, blot fordi vi lod nogle mink slå ned. Nu kræver han min afgang og lover erstatning til højre og venstre

Jeg er desperat. Hvad skal jeg gøre for at styre landet uden Folketingets fredsforstyrrere, når jeg ikke kan ty til enevælde; landet har allerede en regerende dronning?

Den frustrerede statsminister.

J.B.S. Estrup: Allier Dem med Majestæten

Kære lille frustrerede De

Inden jeg rådgiver Dem om Deres desperate Situation, vil jeg sige, at De er et Fruentimmer med Ben i Næsen. De er en Konseilspræsident efter mit Hoved, også selv om De er en af Proletaren Pios Proselytter.

Af egen Erfaring ved jeg, at ingen danser Menuet med Bondeknoldene i Det Forenede Venstre uden at få fladtrådte Tæer. Den ene dag bakker de op om Regeringens Beslutninger. Den næste Dag vender de på en Tallerken og vil dræne Sumpen.

Hvis jeg var Dem, vil jeg skyndsomt indgå en Kontrakt med Majestæten om, at forelægge alle afgørende Regeringsakter til underskrivelse direkte. Jeg er sikker på, at Majestæten vil indse Fornuften deri, og løbende bevillige Dem alt fra Finanslov til Kasketter til Landets væbnede Styrker. Undlad for Guds Skyld at bruge Ordet ”Provisorier” om Deres foreløbige Love.

Hvad angår Pøblen, anbefaler jeg, at De henleder dens Opmærksomhed på andre og ligegyldige Sager. Find nogle Suffragetter at opildne, og lad dem forårsage så megen Tumult, at Offentligheden distraheres deraf. Smid i ny og næ et Folketingsmedlem eller en Borgmester under Kareten for at gøre Afbigt med en ene Hånd, mens De indskrænker Forsamlings- og Talefriheden med den anden.

De bør snarest oprette en særlig Gendarmstyrke, som ikke tøver med at trække Sablerne over for urolige elementer. De kan lade Gendarmernes Chef opsøge oprørske Elementer og overtale dem til dette og hint upaaagtet De ej har Hjemmel dertil.

Er disse Foranstaltninger virkningsløse, kan De fingere et forgæves Skudattentat på Dem selv. Den slags vækker altid Sympati i dannede Kredse.

Deres for evigt hengivne

Jacob Brønnum Scavenius Estrup.

Foto: Peter Elfelt og Johan Wessman, News Øresund.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Mette Frederiksen: Hvordan regerer jeg uden Folketingets fredsforstyrrere?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*