Sveriges forsvarsminister afviser russerfrygt: Vi beskytter Gotland mod Valdemar Atterdag 4.62/5 (13)

Det øgede svenske beredskab på øen Gotland skyldes ikke frygt for et russisk angreb. Det skal i stedet forhindre en dansk invasion ledet af Valdemar Atterdag.

Kolonnen af tanks og pansrede køretøjer strækker sig så langt øjet rækker. I sneglefart bevæger den sig fra havnen i Visby og ud i det flade gotlandske landskab. Over alt myldrer det med sværtbevæbnede mænd og kvinder i svenske uniformer.

Luften over Gotlands hovedstad er tyk af helikoptere. Konstant kløver svenske jagerfly luften. Den svenske flåde og en eskadre hanseatiske krigskogger har lagt en jernring om øen, mens droner patruljerer farvandet omkring Sveriges sårbare forpost mod øst.

Satyren møder Sveriges forsvarsminister Peter Hultquist foran Gotlandskommandoens hovedkvarter. Han er mødt personligt op for at inspicere de otte divisioner, som han har beordret til at forsvare Gotland.

Dansk invasion er nær

Forsvarsministeren afviser over for Satyren, at han frygter Putin og et russisk angreb.

– Vladimir Putin har det hele i munden. Han tør ikke angribe. Ruslands militære styrke er potemkinkulisser, og moralen er som et stykke blødt knækbrød fra Wasa, siger Peter Hultquist.

Han forklarer, at den militære tilstedeværelse alene skyldes efterretninger om et angreb af den danske konge, Valdemar Den Onde (Atterdag red.).

– Vi har sikre efterretninger fra Sveriges mest effektive agent Carl Hamilton om, at en dansk invasion er nært forestående, siger forsvarsmisteren og undskylder sig.  En gruppe unge tatoverede mænd med guldkæder om halsen, klædt i skinny jeans og hættetrøjer med rygmærker har henvendt sig til ham.

Efter en kort ordveksling er Forsvarsministeren tilbage.

– Det var en deling specialstyrker bestående af bandemedlemmer fra Rinkeby og Malmø. Det er de mest voldsparate dræbermaskiner, den svenske hær råder over, så Valdemar kan bare komme an, siger Peter Hultquist selvsikkert.

Russisk udenrigsminister set i Gurre

Forsvarsministerens mine ændrer sig dog fuldstændigt, da Satyrens udsendte fortæller ham, at Satyrens fortrolige kilde i Forsvarets Efterretningstjeneste, fra sin celle i Vestre Fængsel, oplyser, at tjenesten har opfanget en russisk brevdue med et kodet budskab til Valdemar Atterdag.

Hultquists ansigt lyser af panik, da vi afslører, at Satyren har observeret Ruslands udenrigsminister Sergey Lavrov ved Gurre Slot i Nordsjælland. Det beroliger overhovedet ikke Forsvarsministeren, at Lavrov har forsikret Satyren om, at han blot hviler ud efter nogle hårde forhandlinger om Ukraine og holder lidt ferie i det smukke Nordsjælland.

I et kort øjeblik, står Hultquist som paralyseret, så får han fatningen igen ved at stikke sig selv to lussinger.

– Undskyld mig, siger han og sætter i løb i retning af messen, hvor overkommandoens generaler sidder og nyder deres falukorv med mos og rejsesalat.

Kort efter bryder panikken løs.  Alarmsirenerne hyler. Kirkeklokkerne ringer, og signalraketter lyser himmelen op, som var det nytårsaften.

Foto: 7th Army Training Command.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Sveriges forsvarsminister afviser russerfrygt: Vi beskytter Gotland mod Valdemar Atterdag"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*