Dronning Elizabeth abdicerer: Margrethe af Danmark overtager den britiske trone 4.88/5 (17)

Rigsfællesskabet vokser og nordsøimperiet genopstår. Margrethe 2. udpeget som nyt britisk statsoverhoved, efter at den britiske dronning Elizabeth 2. har meddelt, at hun abdicerer.

– Well, sod it!

Med disse ord meddelte Dronning Elizabeth 2. af Storbritannien i en tale i går, at hun abdicerer og udpeger Danmarks dronning Margrethe som sin efterfølger.

Ifølge Satyrens kilder i det britiske kongehus kommer abdikationen ikke som nogen overraskelse. Det gør til gengæld udmeldingen om, at den Danmarks dronning afløser hende på tronen.

I et eksklusivt interview med Satyren uddyber den afgående dronning sine motiver.

– Storbritannien har ikke brug for flere royale skandaler. Riget og Commonwealth har behov for et stabilt kongehus, som nyder folkets fulde respekt og tillid. Derfor er vores valg faldet på min gode kollega Margrethe af Danmark og det danske kongehus, som min og huset Windsors afløser på den britiske trone, siger en afklaret Elizabeth, der fremover skal træne fodboldklubben Arsenal.

Det betyder, at alle medlemmer af det britiske kongehus mister deres prinse- og prinsessetitler. Prinsen af Wales må overlade sin titel til Kronprins Frederik. Han udnævnes i stedet til jarl af Lghlwllgofrllwyngrrgnrffnechnalldrdnoghngh (forkortet af red.), mens Prins Andrew bliver greve af De Sydlige Sandwichøer.

Boris Johnson bifalder

Nyheden har ramt Storbritannien med forbavsende stor forståelse. Også premierminister Boris Johnson bifalder dronningens valg.

– Det britiske kongehus har i årtier været kendt for udenomsægteskabelige affærer og for at leve et liv på første klasse med vilde fester uden at vise respekt for det britiske folk, hvilket er arrogant hykleri, siger Boris Johnson til Satyren over telefonen fra Downing Street 10, hvor der i baggrunden høres hårde technorytmer, skrål og høj latter.

– Jeg og det britiske parlament hilser derfor den danske dronning velkommen på tronen. Jeg vil ydmygt tjene Majestæten som hendes mest loyale undersåt, tilføjer han lettere snøvlende.

Han erklærer sig desuden parat til at imødekomme danske modydelser i form af danegæld, den britiske flåde og fiskerettigheder i Nordsøen.

Nordsøimperiet genetableres

Det danske kongehus bekræfter over for Satyren, at Dronningen har sagt ja til at blive dronning Storbritannien, som nu bliver en del af Rigsfællesskabet.

Statsminister Mette Frederiksen (A) meddeler uden for citat, at der er et solidt folketingsflertal bag en udvidelse af såvel kongehusets ansvarsområder som Kongerigets areal.

– Regeringen har nedsat en ekspansionskommission. Den får til opgave at genoprette nordsøimperiet, som Svend Tveskæg og Knud den Store etablerede for 1000 år siden. Derfor udnævnes Prins Joachim til hertug af Normandiet, ligesom vi afsøger mulighederne for et strategisk ægteskab mellem det danske og norske kongehus, siger Mette Frederiksen.

Margrethe indsættes som britisk monark ved en ceremoni den 8. juni på øen Lindisfarne, hvortil Dronningen ankommer på Vikingeskibsmuseets skib Havhingsten fra Glendalough.

Foto: The Commonwealth Secretariat.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Dronning Elizabeth abdicerer: Margrethe af Danmark overtager den britiske trone"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*