Leonora Christina til Inger Støjberg: Sådan overlever du fangehullet 4.71/5 (14)

En fortvivlet Inger Støjberg har skrevet til Satyrens brevkasse med en bøn om hjælp til at udstå 60 dages i fængsel.

Vi har bedt Leonora Christina Ulfeldt, danmarkshistoriens dronning af rusetårnet øse af sine erfaringer fra slutteriet.

Kære Satyrens brevkasse

Jeg har fået fodlænke om anklen og indledt afsoning af den rigsretsdom, som et politisk flertal og den danske barnebrudselskende dommerstand har pålagt mig. Jeg skal 60 dage i brummen, men jeg er dybt skuffet over, at jeg ikke fik mulighed for at blive korsfæstet og dø for barnebrudene og efter tre dage opstå fra de døde og frelse de danske værdier.

I stedet skal jeg afsone som en almindelig, gemen forbryder, blot fordi jeg står ved, at ingen små piger skal tvinges til at være gift med ældre, ulækre mænd. Det kan jeg slet ikke holde ud. Hvad skal jeg gøre for at forvandle mit fængselsophold til et martyrium?

Sankt Inger.

Kæreste Madam Støjberg

Åh, stakkels ynkværdige De. En tur i Blåtårn er en aldeles forfærdeligt oplevelse. De er heldig ikke at skulle afsone eders to måneder i den mørke kirke, og ikke samfulde 22 år som jeg med løftet blik og åben pande stod i gennem i den rottebefængte forbryderkule; blot fordi jeg stod last og brast med min elskede husbond, som jeg blev viet til i mit femtende leveår og tillod mig at sige sandheden om Dronningen den (censureret af red.).

Jeg takker den gode Gud for, at han var mig nådig, så jeg ej blev slået i fodlænke, som en gemen forbryderske, men kunne bevæge mig med værdighed i min celle.

Jeg råder eder at sy smykker og rede penge ind i eders gevandter, således at slotsfogeden ej kan konfiskere dem. Det gjorde jeg selv og kunne med disse midler betale mine fangevogtere og kammerpiger for tjenester. På den måde bragte de mig i al hemmelighed synåle og stof, som jeg forvandlede til klæder og andet husflid til min adspredelse og almene fornøjelse.

Tro mig. Tiden i Blåtårn er lang som vinternatten på den jyske hede, så jeg råder eder til lønlige sysler, læsning i Biblen og nedfæld eders Jammersminde som en evig skamstøtte over den behanding, der er Dem blevet til del. Og så skal I håbe, at Herren er Dem nådig og giver eder en skikkelig kammerpige og ikke de bagtalersker og vanartede madammer Gud tilskikkede arme mig og som ej forstod mine raffinerede mikroaggressioner og passivt aggressive stikpiller.

Må Gud stå Dem bi.

Eders Leonora Christina Ulfeldt.

Foto: Anna Hass. Illustration: Gerrit van Honthorst.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Leonora Christina til Inger Støjberg: Sådan overlever du fangehullet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*