Radikal folketingskandidat kræver Kejserinde Dagmar returneret fra Rusland 4.87/5 (15)

Efter få år på russisk jord, skal Kejserinde Dagmar nu retur til Danmark. Hun skal ikke være Putins gidsel, mener radikal folketingskandidat.

For få år siden rejste Kejserinde Dagmar af Ruslands jordiske rester fra Roskilde Domkirke til Sankt Petersborg. Hvis det står til Det Radikale Venstre, skal hun retur til Danmark igen. Hun skal ikke tjene Putins aggressive diktatur og angrebskrig i Ukraine, mener radikal folketingskandidat

Dagmar var datter af Christian den Niende. Hun blev gift med Zar Alexander den Tredje og levede 50 år i Rusland, inden hun flygtede til Danmark efter Den Russiske Revolution, hvor hun døde i 1928 og blev bisat i Roskilde Domkirke.

I 2006 blev hendes jordiske rester under stor mediebevågenhed genbegravet ved sin mands side i Rusland.

Hårdt slag mod Putin

Det er den radikale folketingskandidat Sys Kvorning, som står bag kravet. Hun mener ikke, det er nok at boykotte russisk salat og i protest lade være med at læse Tolstoj og høre Tjajkovskij.

Nej, Rusland skal rammes, hvor det gør rigtigt ondt, forklarer hun til Satyren.

– Vladimir Putin skal ikke legitimere og bygge sit brutale regime på danske værdier og inddrage danskere ufrivilligt i Ruslands supermagtsambitioner i Ukraine, siger Sys Kvorning.

Hun minder om, at Dagmars far, den fremskridtsvenlige danske konge Christian den Niende kendt som Europas svigerfar, med sin aktive dynastiske udenrigspolitik, skabte fred, fremmede tolerance og forsinkede Første Verdenskrig med mere end 20 år.

– Vi kan derfor ikke nøjes med at sende bronzebuster af Dagmar opstillet på Frederiksberg tilbage til den russiske ambassade. Vi skal sende et klart og tydeligt signal om, at det her mener vi alvorligt. Derfor skal Dagmar hjem til Danmark igen, slår Sys Kvorning fast.

Hun afviser, at de radikale har opgivet deres politiske mærkesag om afskaffelse af monarkiet. Kravet om Dagmars returnering skal alene ses i et udenrigspolitisk perspektiv.

Rusland hæver atomberedskab

Forslaget, der forventes at få stor opbakning i Folketinget, modtages køligt af Ruslands ambassadør i Danmark Vladimir Barbin.

Over en flaske vodka kalder han det for en hysterisk kællingereaktion og meddeler Satyrens udsendte, at danske nazi-narkoman-terrorister ikke skal ødelægge Ruslands udfrielse af Ukraine.

– Jeg har fået ordre til i dag at meddele den danske regering, at Rusland, som følge af Danmarks grundløse kritik af krigen i Ukraine, ups undskyld, den militære specialoperation, hæver sit atomare beredskab til højeste niveau og vil pege atommissiler i retning ad Kasakhstan, så vi er sikre på, at de rammer København, siger Vladimir Barbin.

Foto: Nationalmuseet.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Radikal folketingskandidat kræver Kejserinde Dagmar returneret fra Rusland"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*