Biskop Absalon står fast: Gejstlige institutioner flyttes til Købmannehavn 4.8/5 (10)

Roskildes kleresi er i opstandelse.  Biskop Absalons flytter gejstlige institutioner til sin nye borg i Købmannehavn for at sikre et rige i bedre balance.

Af Papposilenos

På trods af voldsomme protester står Roskildes biskop fast på, at en række gejstlige institutioner flyttes fra Roskilde til Købmannehavn.

Flytningen sker som led i biskoppens og Kong Valdemars planer om et rige i bedre balance. Sidste år flyttede kongen ledingsflåden til Korsøre, og nu er det så kirkens tur til at yde sit offer.

Fremover vil Skriftemålskommissionen, Den Klerikale Revision og Oblatstyrelsen derfor være at finde på Biskop Absalons nybyggede borg i Købmannehavn.

Beholder Altervinskommissionen for sig selv

Biskop Absalons beslutning om at flytte gejstlige funktioner fra Roskilde falder ikke i god jord blandt byens kleresi. De er forfærdede over biskoppens beslutning.

”Det vil være en katastrofe for hele administrationen af tiende og tilsynet med ortodoksien at flytte så væsentlige funktioner fra domkirkebyen til en udørk som Købmannehavn, hvor der ikke bor andet end lurvede fiskerkoner og anløbne sildeprangere,” lyder det fra en anonym kannik, som tilføjer:

”Det er en kendt sag, at godtfolk ikke ønsker at bo i Købmannehavn. De flygter derfra, så snart lejlighed byder sig, og derfor er biskoppen nu så desperat, at han tømmer Roskilde for ærlige og dannede borgere og flytter dem til sin svovlsump ved Øresund.”

En ligeså anonym abbed stiller sig meget kritisk over for valget af de gejstlige institutioner, som skal til Købmannehavn. Det tyder ifølge abbeden på, at Biskop Absalon vil af med de besværlige råd og organer for til gengæld at beholde de attraktive for sig selv.

Biskop Absalon: Det er simpelthen absurd at tro, at rigets administration flyttes til Købmannehavn. Ingen regent ved sine fulde fem vil nogensinde gøre Købmannehavn til regeringsby

Abbeden undrer sig ikke over, at Absalon ønsker Den Klerikale Revision og dets tilsyn med pengekassen langt væk, og han er forarget over, at Absalon skiller Oblatstyrelsen, i folkevidet kendt som Kiksestyrelsen, fra Altervinsdirektoratet.

”Jeg er dybt rystet over, at biskoppen flytter Jesu Kristi legeme til Købmannehavn, mens han selv beholder Jesu Kristi blod nær sin egen kalk”, siger den anonyme abbed og slår korsets tegn, mens han vender blikket og sin rødsprængte næse mod himmelen.

Købmannehavn bliver aldrig regeringsby

Selv tager Biskop Absalon utilfredsheden med knusende ro. Han forstår ikke den store opstandelse blandt byens kleresi.

Absalon forklarer, at det handler om at flytte nogle få funktioner til en by, som har store udfordringer. På den måde vil han og kongen skabe et rige, hvor det ikke kun er Viborg, Nyborg, Roskilde og Lund, som sidder på flæsket.

Han afviser enhver beskyldning om at lægge Roskilde øde og pleje egne interesser.

”Det er simpelthen absurd at tro, at rigets administration flyttes til Købmannehavn. Ingen regent ved sine fulde fem vil nogensinde gøre Købmannehavn til regeringsby”, siger en hovedrystende Absalon, inden han afbryder interviewet. Biskoppen har ikke har tid til svare på flere spørgsmål. Han er på vej til et vigtigt møde i Altervinsdirektoratet, der lige har fået en skibslast altervin fra Burgund, som han skal kvalitetskontrollere.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Biskop Absalon står fast: Gejstlige institutioner flyttes til Købmannehavn"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*