Kendt pestlæge: Stop nu med det der corona-hysteri 4.6/5 (35)

Coronavirus er ifølge den verdensberømte pestlæge Broder Jakob en banal modesygdom for svæklinge og intet imod en gedigen byldepest.

Den kendte pestlæge Broder Jakob fra helligåndshuset i byen Yersinia Pestis i Albanien har fået nok af al hypen og hysteriet omkring coronavirus. Han mener, der er gået inflation i epidemier, og nutidens sygdomme er intet at regne mod datidens altudryddende lunge- og byldepest.

– Da jeg var ung pestlæge, var der saft og kraft epidemierne. Dengang i 47 (Den Sorte Død i 1347, red.) var tider, hvor pesten kunne rydde hele byer. Folk segnede om på gader og stræder og døde som fluer, siger Broder Jakob med et saligt og længselsfuldt blik i øjnene inde bag den langnæbbede pestmaske, som han bærer for sit ansigt.

Han fortæller, hvordan det i de gode gamle dage flød med lig i gaderne over alt i Europa, og hvordan de få endnu levende brækkede lemmer og slog deres i forvejen sparsomme tænder ud, fordi de gled i bylder og udflod fra døde mennesker, eller de faldt over friske lig.

Corona er for svæklinge

Broder Jakob er langt fra imponeret over den coronavirus, som i disse dage lægger verden ned. Det er den mest tandløse pest, han nogensinde har mødt.

– Jeg fatter ikke panikken over noget, der minder om en forårsforkølelse så svag, at den ikke engang kan slå de indfødte i Den Nye Verden ihjel, og det er en overreaktion at sætte folk i karantæne. De bliver jo aldrig smittet, så jeg kan hjælpe dem i skærsilden foran alle de andre, siger Broder Jakob.

På spørgsmålet om ikke det giver mening at isolere de smittede af hensyn til ældre svagelige medborgere, svarer han, at hvis folk er så heldige at runde de fyrre, så vil deres helbred være naturligt svækket på grund af alder, men han har fået fortalt, at det drejer sig om mennesker som er langt ældre.

– Det her er jo mennesker, som skal se at kradse af, og de bør gøre sig deres tanker om, hvorfor Gud ikke for længst har taget livet af dem, siger Border Jakob.

Han er overbevist om, at patienterne blot vil i karantæne for at få opmærksomhed på sociale medier, selvom de ikke fejler noget, som tre Ave-Maria, en åreladning og en god gang ris i røven med et knippe pesturt ikke kan klare.

Ingen respekt for pestklokken

Pestlægen mener, at nutidens mennesker har mistet fornemmelsen for de virkeligt farlige sygdomme og straks går i rundhyl.

– Bevares, dengang vi havde glæde af Den Sorte Død, var der da også nogle forkælede unge jetsettere, som flygtede ud af byen for at sidde langt borte og fortælle hinanden vovede historier i stedet for at lyde Gud, gøre deres pligt og kradse af, siger pestlægen.

Han synes, at det hele er gået totalt over gevind. Hverken voksne eller børn har længere respekt for pestklokken og synet af en pestkærre.

– Før verden gik af lave, holdt alle sig indendørs og var rædselsslagne, når de hørte pestklokken bimle og dødsvognen skramle, men nu om dage løber alle bare ud for at købe iskager, sukker en hovedrystende Broder Jakob.

Foto: M. Rex, Flickr.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Kendt pestlæge: Stop nu med det der corona-hysteri"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*