Hvedemel, svinefedt og andre skønhedsprodukter skaber problemer 4.83/5 (6)

Hovedstadens yngre kvinder er i oprør. Det populære, pudrede hår har sin pris. Kvinderne vil have nye og tidssvarende skønhedsprodukter.

Når håret pudres med finmalet hvedemel, kommer man let til at indånde lidt af melskyen. Det er ganske vist meget lidt, men over tid øges mængden, og flere madamer og mademoiseller kan melde om allergiske reaktioner.

Synderen er gluten, og derfor argumenterer flere af københavnske damer nu for alternativer.

Satyren har sat modeguruen Christiane Sophie von Schaumburg-Schimmelfeldt og to veninder stævne på spadserestien i Kongens Have.

De tre mademoiseller er yderst bekymrede over den ringe opmærksomhed, som deres problem får.

Er det ikke lidt svært vraiment at være a la mode med den slags produkter? Altså med mindre dyrene er vaskede og striglede, som man har hørt, at den franske dronning får gjort med sine køer

– Det er som om, ingen tager melindånding serieusement, siger mademoiselle Schaumburg-Schimmelfeldt og fortsætter:

– Men når man tænker på, hvor vigtig netop coiffuren er for en kvindes udseende. Uden en høj, stiv og pudret opsætning, hvordan skal hun så kunne gøre blot et nogenlunde rimeligt parti? Og selvom frisuren er magnifique, hvad nytter det så, hvis hun har durkløb og udslæt?

To veninder, Louise von Hansen og Julie Caroline, som ikke ønsker sit efternavn i Satyren, samstemmer.

Svinefedt er for rustikt

Mademoiselle von Hansen er ikke kun bekymret over de negative konsekvenser ved melindånding. Brugen af svinefedt i hårplejen får også nogle knubbede ord med på vejen.

– Svinefedt er for såvidt et udmærket produkt, men det stammer jo fra dyr ude på landet. Så der er unægteligt noget rustikt over det, siger hun og rynker let på næsen.

Det mest agréable ville være et produkt, der slet ikke minder os om vulgære ting som dyr og bønder ude på landet

– Er det ikke lidt svært vraiment at være a la mode med den slags produkter? Altså med mindre dyrene er vaskede og striglede, som man har hørt, at den franske dronning får gjort med sine køer.

Synspunktet får både bifaldende “bien sur” og “absolutement” med på vejen, samtidig med at Julie Caroline med sin vifte laver “skal vi mødes klokken 14-tegnet” til en promenerende herre, som tilfældigt passerer damerne for fjerde gang.

Behov for moderne produkter

For mademoiselle Schahumburg-Schimmelfeldt er der ingen tvivl om, at der burde kunne findes alternativer.

– I dag er videnskaben så langt fremme, at man for eksempel kan magnetisere sine sygdomme. Så burde det være trés facile også at kunne løse disse problemer, som er virkeligt terrible for damer af rang og stand, siger hun.

Louise von Hansen er enig og tilføjer:

-Det mest agréable ville være et produkt, der slet ikke minder os om vulgære ting som dyr og bønder ude på landet.

Så hvis der fandtes et vegansk, fedtfattigt og glutenfrit hårprodukt, er der ingen tvivl om, at i hvert fald tre af Københavns toneangivende modeikoner ville benytte det.

Illustration: Premiere Promenade dans le Gardin de Rosenbourg à Copenhague. Kobberstik af Georg Christian  Schule.

Vurder denne artikel

2 Kommentarer på "Hvedemel, svinefedt og andre skønhedsprodukter skaber problemer"

  1. Per Kristiansen | 29. august 2019 ved 12:05 | Svar

    Desværre så kan linket til GOOGLE ikke bruges – ikke fra min ihvertfald

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*