Landstræner Gorm den Gamle klar med royal opstilling til VM-kamp mod Peru 4.85/5 (13)

Efter fyringen af Åge Hareide og landsholdsspillernes opsigelse har den nye landstræner, Gorm den Gamle, valgt at satse på et hold af kampstærke spillere fra Kongerækken.

Fyringen af landstræner Åge Hareide og fodboldlandsholds kollektive opsigelse får ikke konsekvenser for den danske deltagelse i VM i Rusland.

FIFA har givet Danmark tilladelse til at stille med et nyt hold. DBU har efter råd fra en søvndrukken Holger Danske udpeget Gorm den Gamle som ny landstræner. Helt sensationelt vælger han at håndplukke sine spillere fra den danske kongerække.

– Vi har brug for erfarne spillere, som kan stå distancen og som ved, hvad det vil sige at slås om hver en kvadratfavn af banen, siger Gorm den Gamle på et antikveret dansk, der minder om en blanding af Sepp Piontek og Richard Møller Nielsen.

Landtræneren kender intet til Danmarks første modstander Peru, men efter sigende spiller de en form for primitiv stenalderfodbold. Derfor derfor satser Kong Gorm på et solidt forsvar en stærk midtbane og et giftigt angreb.

Forsvaret vil dø i sin rede

På målmandsposten er valget faldet på Christian 10. Med sine over to meter er han manden med rækkevidden og overblikket til at gribe ind i feltet.

Forsvaret består af konger med pondus og vilje til at forsvare. Frederik 3 som venstre back er god til at grave sig ned og kæmpe til det sidste for at dø i sin rede. Som højre back satser landstræneren efter råd fra sine hjælpetrænere Holger Danske og Jan Mølby på den solide, men ikke så løbestærke forsvarsklippe, Frederik 7.

Landstræneren må se bort fra den langtidsskadede Erik Lam, og der bliver derfor igen plads på den defensive midtbane til Christoffer af Bayern München

På den vigtige position som stopper i det centrale forsvar har landstræneren valgt Valdemar Atterdag. Han er kendt for kontant spil og hårde tacklinger samt hans evner til at tilbageerobre ikke bare bolde, men hele Danmark.

– Valdemar Atterdag har den kynisme der skal til. Hvis han styrer sit temperament og undgår advarsler for at håne og tirre modstanderen, gør han Danmarks forsvar til et af VM’s bedste, siger landstræneren.

Come back til Christoffer af Bayern München

Gorm den Gamle må se bort fra den langtidsskadede Erik Lam. Der bliver derfor igen plads på den defensive midtbane til Christoffer af Bayern München, hvis tyske disciplin kan afgøre enhver kamp. Han får hjælp til de defensive opgaver af Frederik 6., der om nogen forstår at udstå et bombardement fra modstanderen.

Jeg har stor tiltro til Christian 2. Han er kendt som en humørspiller, men han er fænomenal i hovedspillet

Harald Blåtand får rollen som midtbanens kreative og fremadrettede kraft. Guld-Harald., som han populært kaldes hjemme i Jelling Boldklub, skal som en anden Ronaldo føde angrebet med følte afleveringer og elegante sukkerbolde.

Den offensive midtbane styrkes med den elegante tekniker Fredrik 2. Han er kendt for sit høje niveau, med mindre han har en Tycho Brahes dag.

Helt fremme ligger Danmarks mest angrebsivrige konger med Christian 4. som klassisk forward. Han er kendt for at satse alt i sit kompromisløse spil. Med fremme har han Valdemar Sejr, der aldrig har tabt en kamp, hvor Dannebrog har vajet over slagmarken.

Og som den helt store overraskelse har Gorm den Gamle sat Christian 2. på helt fremme som decideret target man.

– Jeg har stor tiltro til Christian 2. Han er kendt som lidt af en humørspiller, men han er fænomenal i hovedspillet. Det viste han så sent som i forrige kamp mod Sverige i Stockholm, siger landstræneren.

Løbestærk Kronprins Frederik ikke udtaget

Danmark stiller til kampen mod Peru med VM’s stærkeste reservebænk. Der er blevet plads til Christian 7., der med sit skizofrene væsen kan spille alle pladser. Vi finder charmetrolden, måltyven Erik af Pommern og forsvarskæmpen Valdemar den Store, også kendt som Dannevirkes stenmur.

Det eneste der ærgrer landstræneren er, at den kommende konge, Frederik 10., stadig er juniorspiller og derfor ikke spilleberettiget under VM i Rusland.

– Han er holdets mest løbestærke spiller og en profil, der er stærkt brug for, men han er fremtidens mand, og der venter ham en fast plads på holdet, siger Gorm den Gamle.

Landstræneren er sikker på sejr over Peru. Han glæder sig til at se sine spillere løbe på banen i Saransk iført den nye spilledragt bestående af rød vams, stramme hvide hoser, baret med påfuglefjer og gyldne snabelsko.

Illustration: Madam Magdelone

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Landstræner Gorm den Gamle klar med royal opstilling til VM-kamp mod Peru"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*