Theresa May udnævner Adolf Hitler til ny minister for Brexit 4.86/5 (7)

Theresa May sprænger en bombe op til de konservatives partikongres. Hun udnævner Adolf Hitler til minister for Brexit i et desperat forsøg på at sikre sig en optimal Brexit-aftale.

Rygterne om, at Storbritanniens premierminister Theresa May har en Brexit-joker gemt i ærmet, har svirret blandt konservative parlamentarikerne forud for partiets kongres, som i disse dage finder sted i Birmingham.

De har talt om, at Theresa May vil gøre et ultimativt forsøg på at tæske partifællerne på plads. Det skal sikre, at hendes aftale om Storbritanniens bløde udtræden af EU vedtages. Blandt de konservative hed det sig, at May ville udskifte Brexit-minister Dominic Raab med en ny hardhitter, der gik under det kryptiske navn: Lord 18.

Jeg håbede til det sidste, at hun udpegede Lord Voldemort, som er er vores garant for den endelige løsning, siger Boris Johnson

I dag spillede Theresa May så sin joker. Lord 18 hedder i virkeligheden Adolf Hitler.

Hun meddelte, forud for Det Konservative Partis kongres i Birmingham, at Storbritanniens nye minister for Brexit hedder Adolf Hitler. May tilføjede, at hvis nogen kan sætte sin vilje igennem og forene briterne om hendes Brexit-aftale, så er det Adolf Hitler. Derudover havde hun ikke yderligere kommentarer.

Ramte som Blitzen

Udnævnelsen af Tysklands forhenværende rigskansler og fører har ramt Det Konservative Parti som Blitzen over London. De konservatives konge af et hårdt Brexit, forhenværende udenrigsminister Boris Johnson, billiger ikke Mays valg af Adolf Hitler.

– Jeg håbede til det sidste, at det var Lord Voldemort, som er er vores garant for den endelige løsning, siger Boris Johnson.

Blandt parlamentarikerne i Westminster modtages udnævnelsen med bestyrtelse. Labours leder Jeremy Corbyn er i chok:

– Det er forkasteligt, at May udpeger verdenshistoriens værste diktator og massemorder til minister, når nu der findes langt bedre folk til jobbet, så som Josef Stalin, siger Jeremy Corbyn.

En række europæiske statsledere har udtryk harme, men også fortrøstning. Frankrigs præsident Emanuel Macron kalder EU for Europas Maginotlinje, som nok skal stå imod. Tysklands kansler, Angela Merkel, konstaterer lakonisk: ”Wir scahffen das”.

Det europæiske aktiemarked reagerede omgående. Aktierne i ThyssenKrupp A/G og flyproducenten Messerschmitt steg til det højeste niveau siden august 1939

Formanden for det Europæiske Råd, polakken Donald Tusk, som leder Brexit-forhandlingerne for EU, er rystet, men fattet. Han meddeler, at uanset hvem, Storbritannien sender til Bruxelles for at forhandle, så vil EU stå fast på åbne grænser og arbejdskraftens frie bevægelighed, hvis briterne skal opnå et blødt Brexit.

Et sted blev udnævnelsen af Hitler dog modtaget positivt. Det europæiske aktiemarked reagerede omgående. Aktierne i ThyssenKrupp A/G og flyproducenten Messerschmitt steg til det højeste niveau siden august 1939.

Hitler garanterer åbne grænser

Det er ikke lykkedes Satyren at få en kommentar fra Adolf Hitler, men i en timelang tale, filmet af Leni Riefenstahl og offentliggjort på Youtube, taler Føreren om Neubritannien, mens han raser mod EU.

Adolf Hitler beskylder i sin tale EU for at være regeret af undermennesker. Han understreger, at han i sin tid som Tysklands leder sikrede åbne grænser i Europa, hvor herrefolket kunne rejse uhindret fra Nordkap til Sicilien og fra Bretagne til Volga. Han fremhæver, at han dengang sikrede billig og rigelig arbejdskraft overalt, og han lover en god løsning på Europas udfordringer med illegale immigranter.

Satyren erfarer, at konservative tilængerne af et hårdt Brexit, anført af tidligere udenrigsminister Boris Johnson, vil vælte Theresa May som partiformand. Lykkes det ikke, forlyder det, at de vil overtale Adolf Hitler til at arbejde for et hårdt Brexit i stedet.

Satyren følger udviklingen.

Foto:  Bundesarchiv, Bild 183-S33882 / CC-BY-SA 3.0, CC BY-SA 3.0 de

 

 

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Theresa May udnævner Adolf Hitler til ny minister for Brexit"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*