Bronzealdermænd nægter: Vi lavede ikke dick pic helleristninger 4.75/5 (24)

Et lille bronzealdersamfund i Sverige er på den anden ende. Helleristere anklages for at riste dick pics, men de føler, at deres hyldest til transseksuelle bronzealdermænd er blevet misforstået.

Hvad der skulle være en smuk og velsignet fest for foråret, er endt som et mareridt for et lille bronzealdersamfund ved den vestsvenske kyst.

Anklager om sexisme kaster skygger over den årlige fejring af foråret. Nogle unge mænd føler, at deres hyldest til mangfoldigheden er blevet misforstået.

Mændene beskyldes for at have ristet dick pic helleristninger på de hellige klipper, som hvert år danner ramme om inkluderende, non-binære, ikke heteronormative ritualer, som skal sikre alle skabningers, såvel cis- som transkønnedes, frugtbarhed.

Bronzealderfeminister raser

Egentlig skulle de unge mænd hugge et par helleristninger forud for festen. Opgaven var ret simpel, forklarer den lokale høvding.

– Undtagelsesvis var det de overprivilegerede heteroseksuelle mænds tur til at riste. Vi bad dem lave noget enkelt og simpelt; et par skibsbilleder, nogle mænd og nogle dyr, og slet ikke det der sexistiske svineri, de har lavet, siger en skuffet høvding, som beder Satyrens udsendte tydeliggøre, at han er meget bevidst om, at han som cis-kønnet, magtprivilegeret bronzealdermand har et stort ansvar for, at den svenske historie lever op til enhver moderne inkluderende standard.

Vi ville jo blot afbilde nogle transseksuelle mænd. Derfor var vi nødt til at fremhæve kønnet. Hvis ikke kønnet var tydeligt, så var det jo bare ganske almindelige svenske bronzealdermænd

Høvdingens kritik overgås tifold af Sol Røllike, som er talsindivid for Bronzealderens Intersektionelle Feminister af Alle Køn. Hen finder de unge mænds handlinger misogyne og et udtryk for en giftig maskulinitet.

– Hør, vi lever i år 800 før en fremtidig populær tidsregning begynder, men vi er ikke er nået en skid videre siden stenalderen. De strukturelle magtrelationer favoriserer stadig de hetero-heteroseksuelle mænd, siger Sol Røllike.

Vil hylde transseksuelle mænd

Satyren har talt med en af de unge helleristere. Han ønsker at være anonym, men hans navn er kendt af redaktionen. Den unge mand nægter at have lavet dick pics. Der er i stedet tale om helleristninger, som hylder mangfoldigheden, forklarer han.

Vi er som moderne svenske bronzealdermænd alle woke og meget bevidste om vores ansvar modsat i Danmark, hvor de slut shamer unge piger i snoreskørter

– Gutterne og jeg havde tømt et par spandfulde af en drik med tyttebær og gæret honning, og så stak det lidt af. Vi ville jo blot afbilde nogle transseksuelle mænd. Derfor var vi nødt til at fremhæve kønnet. Hvis ikke kønnet var tydeligt, så var det jo bare ganske almindelige svenske bronzealdermænd, vi afbillede, siger den unge mand og fortsætter:

– Vi er som moderne svenske bronzealdermænd alle woke og meget bevidste om vores ansvar modsat i Danmark, hvor de slut shamer unge piger i snoreskørter, skærer deres fletninger af og laver sexistiske figurer af kvinder med bare bryster i udfordrende positioner, hvilket jo er i orden, såfremt det er kvinder, der har lavet figurerne, for så er de jo et udtryk for frigørelse og reclaiming, men vel at mærke kun, hvis det ikke ekskluderer transkønnede kvinder, for så er det en endnu værre form for sexisme, siger den unge mand, som føler sig udsat for maleshaming.

Satyren har bedt Sol Røllike om en kommentar, men hen er ikke vendt tilbage. Vi erfarer, at hen er endt i en kogødningsstorm med talspersoner fra en række stenalderbevægelser. De føler sig krænkede af hens evolutionsnormative fremstilling af stenalderen.

Foto: Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Bronzealdermænd nægter: Vi lavede ikke dick pic helleristninger"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*