Robin Hood udnævnt til administrerende direktør i Nets 4.78/5 (9)

Efter voldsom kritik af heftige bonusordninger har ejerne bag Nets fyret direktør Bo Nilsson. Ny direktør bliver den i branchen ukendte Robin Hood.

Milliardstore bonusser til ledelsen i virksomheden Nets, der står bag NemID og Dankortet, har vakt forargelse i befolkningen og blandt Folketingets politikere.

Derfor tog ejerne af Nets konsekvensen og fyrede for en måned siden i al hemmelighed administrerende direktør Bo Nilsson sammen med hele topledelsen.

Det glæder Henrik Sass Larsen (A), som har ført and i kritikken af de lukrative bonusser.

– Det er helt vanvittigt, at Hr. Nilsson personligt kunne score 1,9 milliarder kroner for at opfylde sine kontraktmål. Jeg er himmelhenrykt over, at han ryger ud af vagten med et gyldent håndtryk, som kun bliver på 2,5 milliarder kroner, hvilket blot er halvdelen af det eftervederlag, han ifølge kontrakten havde krav på, siger en meget tilfreds Henrik Sass Larsen.

Ny direktør bliver den i branchen ukendte Robin Hood. Han har inviteret Satyren til et eksklusivt interview i Nets hovedkvarter i Ballerup.

Arbejder ulønnet

Robin Hood tager venligt imod. Han er en veltrænet mand sidst i trediverne, som ser ud til lige at være landet på kontoret efter en fornøjelig weekend på et middelaldermarked. Han er elegant klædt i tætsiddende grønne gamachebukser og en grøn vams. På hovedet bærer han over sit lange, brune hår en hue med en stor fasanfjer, og på væggen hænger adskillige langbuer og tilhørende pilekogger.

Han byder mig en stol og undskylder, at han lader vinduet stå åbent, for det er forfærdeligt varmt.

Jeg forsikrer, at Nets stadig tager fra de fattige og giver til de rige; vel at mærke fra dem, der er fattige i moral

Robin Hood forklarer, at direktørposten i Nets er endemålet i hans mission som erhvervsmand. Det betyder så meget for ham, at han og direktionen vil lede Nets uden at modtage vederlag.

– Det kræver meget høj moral at have magten over alle danskeres digitale signatur og samtidig have adgang til deres betalingskort. Alle skal have tillid til, at de trygt kan overlade ansvaret til en virksomhed, som ikke brænder store bonusser af på overflødige direktører. Derfor løser vi opgaven ulønnet, siger Robin Hood og slår en lystig latter op, der kastes tilbage som et ekko fra træerne på plænen ude foran kontorbygningen.

Britta er i virkeligheden Lady Marion

Jeg forholder ham dagbladet Børsens skriverier om, at i den tid Robin Hood har ledet Nets, oplever multinationale selskaber på mystisk vis at miste store summer, og Lars Seier Christensen har umotiveret overført store beløb til en favela i Rio de Janeiro.

Han ryster på hovedet og svarer:

– Det er ondsindede rygter, som Børsens chefredaktør, Sheriffen af Notingham, ups, undskyld! Bjarne Corydon fyrer af ud i den blå luft.

– Min CSR direktør Broder Tuck og jeg forsikrer, at Nets stadig tager fra de fattige og giver til de rige; vel at mærke fra dem, der er fattige i moral til dem, der er rige i udfordringer.

Lady Marion har under navnet Britta udført vigtige virksomhedsstudier, som vi skal bruge til at optimere driften af Nets

Jeg afbrydes midt i mit næste spørgsmål. En pil med et brev bundet omkring suser gennem det åbne vindue og borer sig ind i væggen overfor. Robin Hood læser brevet i tavshed og afbryder interviewet.

Han fortæller, at det er en besked fra hans højre hånd Lille John. Han skriver, at alt er parat til at hente en betroet medarbejder ved navn Lady Marion ud.

– Lady Marion har under navnet Britta udført vigtige virksomhedsstudier, som vi skal bruge til at optimere driften af Nets, siger Robin Hood, hvorefter han griber bue og pile, forsvinder ud af vinduet og kurer ned ad nedløbsrøret.

Foto: Tim Pollard, Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Robin Hood udnævnt til administrerende direktør i Nets"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*