Historiske kvinder giver Mette Frederiksen gode råd på valgdagen 4.93/5 (14)

Bland ikke kage og politik sammen. Hav loyale elskere og undgå anarkister. Sådan lyder nogle af historiens råd til Mette Frederiksen.

Med udsigten til en valgsejr for Mette Frederiksen og de røde partier har Satyren sat fem kendte historiske kvinder stævne. Vi er overbeviste om, at den socialdemokratiske formand kan få god brug for deres råd, hvis hun skal danne regering.

Marie Antoinette, dronning af Frankrig:

Jeg har med stor bekymring set, hvordan kager er blevet en stadig mere integreret del af dansk politik. Det vil jeg advare voldsomt imod. Jeg har selv utroligt dårlige erfaringer med at blande kage og politik. Og før man véd af det, er man citeret for noget man aldrig har sagt. Så man skal altid sørge for at få bagværksrelaterede citater til gennemsyn, inden de ryger ud i historiebøgerne.

Katharina, kejserinde af Rusland:

Det er utroligt vigtigt at omgive sig med loyale elskere. Man kan hurtigt få brug for at stable et kup på benene, og jeg véd simpelthen ikke, hvad jeg skulle have gjort uden Gregorij Orlov. Han var i øvrigt også ret flot, selvom Potjomkin nu heller ikke var ringe.

Elizabeth ‘Sissi’, kejserinde af Østrig:

At være i fysisk form er simpelthen et must. Ikke ét gram over 50 kilo. Jeg ville med det samme få installeret træningsmaskiner og gå på diæt. Spis mælk og æg eller til nød saften af let stegt rødt kød. Det kan man presse i en kop, og så i øvrigt gå på fastekur, hvis vægten stiger. Men hold igen med promenader. Man véd aldrig, om der kommer en anarkist forbi.

Nina Bang, dansk minister:

Nu tilhører vi jo samme parti, så jeg håber naturligvis, at hun får et godt valg. Mit råd ville være at føre partiet tilbage til sine republikanske rødder. Hvis Mette Frederiksen nu er i Det Kongelige Teater og for eksempel Matthias Tesfaye begynder at rejse sig op under ‘Kong Christian’ så skal hun bare tage et fast greb og flå ham ned at sidde. Dét virkede rimeligt godt for mig med Stauning og Borgbjerg.

Jeanne d’ Arc, fransk hærfører:

Faktisk har jeg to råd. Det ene er at passe på, hvis man hører stemmer. For Mette Frederiksens vedkommende er det jo ikke nødvendigvis en åbenbaring. Det kan også bare være Henrik Sass Larsen, der mener noget om bibliotekerne. Mit andet råd er ikke at gå så meget i bukser – inden man ser sig om, fører det til bål og brand.

Illustration: Madam Magdelone.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Historiske kvinder giver Mette Frederiksen gode råd på valgdagen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*